15. 4. 2023    Ženy – reportáž

Ženy zahájily nadstavbu úspěšně, dvakrát se trefila Mrázová

FC Viktoria Plzeň

Skupina o záchranu / Sobota 15. 4. 2023, 12:30 / Prokopávka

Skupina o záchranu / Sobota 15. 4. 2023, 12:30
Prokopávka

FC Viktoria Plzeň

5:2

(2:1)

FC Baník Ostrava

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Holíková - Maršíková (64. Pajunková), Pacandová, Kadlecová (75. Burešová), Horáčková (85. Knödlová), Mrázová, Kochanová, Pelikánová, Tauberová, Lukáčová, Lukáčová (75. Markelová)

FC Baník Ostrava

Zelenková - Štěpánová (60. Fojtíková), Gaurová (50. Kotalová), Břenková, Furiková, Pavlíčková, Vojtková, Krupníková, Waltrová, Vaculová, Molková

statistiky

Branky: 38. Kadlecová, 40. Pelikánová, 64. Kochanová, 68. Mrázová, 89. Mrázová - 29. Břenková, 83. Vojtková (pen.) Rozhodčí: Šálková - Hrušková, Bartoníčková

Diváci: 80

Viktoriánky dnes vstoupily do nadstavbové části první ligy žen. Na úvod se střetli s ostravským Baníkem.

Ženy v červenomodrém dresu nevstoupily do utkání dobře. Baník v úvodu držel více míč a snažil si vytvořit své příležitosti, postupně se ale hra začala vyrovnávat. Ve 29. minutě hosté udeřili. Do vedení poslala ostravské hráčky Denisa Břenková. Viktoriánky ale zabojovaly a do poločasové přestávky dokázaly skóre otočit. Ve 38. minutě srovnala Barbora Kadlecová a o dvě minuty později přidala druhou branku Karina Pelikánová.

Druhý poločas byl naprosto v režii domácí Viktorie. V 64. minutě zvýšila na rozdíl dvou branek Andrea Kochanová a o chvíli později se prosadila také nejlepší střelkyně Plzně Miroslava Mrázová. Sedm minut před koncem utkání se hostujícím hráčkám podařilo snížit, a to když se trefila Kateřina Vojtková. V samém závěru zápasu utvrdila viktoriánské vítězství svým dnešním druhým gólem Miroslava Mrázová.

Plzeňanky zvládly první nadstavbové utkání a porazily Baník Ostrava 5:2.

hodnocení trenéra

Pavel Hudeček: „Na náhradním hřišti v areálu na Prokopávce jsme odehráli bojovné utkání se soupeřkami, které vše podřídili tomu, že hrají o záchranu. Úvod byl z obou stran nervózní a soupeř se ujal vedení po dlouhém autu, který nám propadl středem obrany. Obdržená branka nás nastartovala a do poločasu jsme brankami Kadlecové a Pelikánové skóre zaslouženě otočili. Druhá půle byla z naší strany výrazně lepší a holky měly utkání pod kontrolou. Soupeřky sice v závěru snížili brankou z pokutového kopu, ale Mrázová vzápětí uzavřela výsledek. Výhra je zasloužená. I přes ne úplně povedený úvod utkání byly holky jasně lepším týmem. Příští víkend přivítáme v neděli v poledne v Dobřanech Brno.”