9. 11. 2009    Zápas

Viktoria uhrála bod v Edenu

FC Viktoria Plzeň

14. kolo / Pondělí 9. 11. 2009, 17:30 / Eden Aréna

14. kolo / Pondělí 9. 11. 2009, 17:30
Eden Aréna

SK Slavia Praha

0:0

FC Viktoria Plzeň

sestavy

SK Slavia Praha

Vaniak - Čelůstka, Hubáček, Krajčík, Suchý, Graicar, Hloušek, Janda (85. Belaid), Skácel (85.Vlček), Šmicer (46. Šenkeřík), Trapp

FC Viktoria Plzeň

Daněk - Bystroň, Lecjaks, Limberský, Navrátil, Horváth, Kolář, Petržela (83. Rajtoral), Rada, Bakoš (89. Hájovský), Rezek (89. Střihavka)

statistiky

Rozhodčí: T. Adámek - E. Marek, L. Kovařík ŽK: 62. Skácel, 85. Suchý, 90. Hloušek - 41. Rezek, 53. Horváth, 58. Limberský, 77. Daněk

Diváci: 8491

Viktoria znovu neprohrála,  se Slávií vybojovala v Praze cennou remízu 0:0. V pražském Edenu se hrál hodně opatrný fotbal s minimem šancí. Plzeň protáhla série...

Viktoria znovu neprohrála,  se Slávií vybojovala v Praze cennou remízu 0:0. V pražském Edenu se hrál hodně opatrný fotbal s minimem šancí. Plzeň protáhla série neprohraných zápasů už na číslo sedm.

Viktoria přijela na Slávií s lichotivou bilancí, v posledních dvou duelech s Českými Budějovicemi a Brnem byl ale remízový stav na konci duelů spíš zklamáním, Viktoria v nich nedokázala proměnit ř adu vyložených příležitostí. Domácí Slávia v lize tápala, naposledy prohrála v Příbrami. Pomoct jí ale mohl poslední odehraný zápas v Evropské lize. Pražané v něm, i v deseti lidech, dokázali dorovnat téměř ztracený duel se silnou Valencií.

První poločas příliš nenasvědčoval ambicím obou týmů. Hráči  začali velmi opatrně, hra se v podstatě celou půli odehrávala mezi oběma vápny. První a vlastně jedinou nebezpečnou akci hostí sehráli Viktoriáni již v sedmé minutě. Po chytré patičce Koláře na nabíhajícího Lecjakse levý obránce prudkou přihrávkou po zemi hledal na penaltě Bakoše, těžký míč plzeňský útočník netrefil ideálně.

Domácí se ukázali teprve po 25 minutách. Nejdříve vyzkoušel Daňka tvrdou střelou Krajčík, o minutu později pak Janda hlavičkou v těžké pozici minul branku.

Největší gólová šance se zrodila ve 33. minutě. Hlouškův pokus zleva srazil Rada na roh, slávistický útočník roh rychle rozehrál a na vzdálené tyči našel zcela osamoceného Skácela, ten ale vysoký míč namířil hlavou těsně vedle Daňkovy tyče.

V poslední minutě ještě po centru Plzeňských trochu zaváhal Vaniak, kterému vypadl míč z ruky, chybu před dotírajícím Bystroněm dokázal napravit.

Do druhé části vlétla Slávie velkým náporem. Trenér Jarolím  udělal o pauzu jednu změnu, na hřiště místo Šmicra poslal Šenkeříka. Právě nový muž na hřišti se dostal do gólové šance v 53. minutě. Krajčík zprava nacentroval na nabíhajícího útočníka, ten ve vyložené šanci ale Daňka nepřekonal. Míč minul branku.

Viktoria rychle ztrácela míč a dostávala se pod tlak, trenér Vrba se na své svěřence hodně zlobil. Po více než hodině hry se Jandova křižná střela ještě otřela o tyč, potom však nápor Pražanů pomalu ustával.

V posledních dvaceti minutách se aktivita pomalu přesunula na kopačky plzeňských fotbalistů. V 82. minutě vylekal tvrdou ranou Vaniaka  Bakoš, o dvě minuty namířil svůj pokus na bránu Slávie i plzeňský kapitán, Vaniak byl ale pozorný.

Na poslední minuty poslal trenér Jarolím Vlčka a Belaida, ale ani oni hru Slávie neoživili. Viktoria si v pohodě pohlídala remízový stav. Plzeň se tak posunula na pátou příčku s 23 body, Slávia je sedmá.

Za dva týdny pokračuje Gambrinus liga patnáctým kolem, v sobotu 21. listopadu se plzeňská Viktoria představí naposledy na podzim ve Štruncových sadech v duelu se střížkovskými Bohemians.

 

 

SK Slavia Praha – FC Viktoria Praha 0:0

ŽK: Skácel, Suchý, Hloušek - Rezek, Horváth, Limberský, Daněk

Slávia Praha: Vaniak – Hubáček, Čelůstka, Suchý, Krajčík,  Trapp, Janda(86. Belaid), Hloušek, Šmicer (46. Šenkeřík), Grajciar, Skácel (86. Vlček)

Viktoria Plzeň: Daněk – Bystroň, Navrátil, Limberský, Lecjaks – T. Rada, Horváth, Petržela (84. Rajtoral), Kolář – Bakoš (92. Hájovský), Rezek (90. Střihavka)

Diváci: 8 491

Rozhodčí: Adámek – Marek, Kovařík