15. 9. 2014    Juniorka - reportáž

Junioři Viktorie remizovali s Teplicemi 1:1

FC Viktoria Plzeň

10. kolo / Pondělí 15. 9. 2014, 15:30 /

10. kolo / Pondělí 15. 9. 2014, 15:30

FC Viktoria Plzeň

1:1

(0:1)

FK Teplice

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Adamovič – Medveděv (84. Pernglau), Piroch, Čihák, Šíša (46. Lešek) – Hradecký, Bohó (62. Doležal) – Hejda (59. Glazer), Kratochvíl (46. Koudelka), Mlynařík – Černý

FK Teplice

Lipš – Horvát, Heger, Stibor, Richter, Laňka, Ulma, Kodeš, Schettl (61. Minařík) – Dzaba, Uhlíř (14. Výborný)

statistiky

Branky: 48. Černý (pen.) – 22. Výborný ŽK: Hradecký, Bohó – Stibor, Laňka Rozhodčí: Ardeleánu – Paták, Špindlerová

Diváci: 0

Vzhledem k deštivému počasí posledních dnů a podmáčenému hřišti se rozhodli pořadatelé o přesunutí utkání na umělou trávu. S tím se zřejmě lépe sžili hosté, kteří se v prvním poločase ujali vedení, krátce po pauze ale domácí z penalty vyrovnali a dokázali utkání dovést do remízového konce.

Úvodní minuty utkání byly oboustranně velmi opatrné a utkání nenabízelo moc šancí. Zřejmě kvůli nějakým zdravotním komplikacím navíc museli Tepličtí sáhnout ke střídání už ve 13. minutě. Na plac se dostal Petr Výborný a byl to právě on, kdo o devět minut později otevřel skóre utkání, když si naběhl na centr z levé strany a s dostatkem volného místa naložil po vzoru svého příjmení.

Plzeň se tlačila dopředu především z levé strany, ke střelám se ale nedostávala. Do poločasu už v podstatě nezahrozili ani hosté, přestože zejména s Denisem Laňkou měli zadáci Západočechů plné nohy i ruce práce.

Vstup do druhého poločasu vyšel mnohem lépe domácím, kteří trochu zatlačili soupeře a vynutili si přímý kop z ideální pozice kousek za velkým vápnem. K míči se postavil Daniel Černý, a jelikož zajímavou střelou trefil do ruky jednoho z bránících hráčů ve zdi, hlavní sudí Ardeleánu okamžitě ukázal na značku pokutového kopu. Toho se zhostil podle očekávání opět plzeňský kanonýr a přesnou ranou na pravou stranu bez větších potíží vyrovnal.

Za hosty mohl přispěchat s odpovědí střelec první branky Výborný, když se po pravé straně prosmýkl do pokutového území, Adamovič ale proti němu včas vyběhl a skvělým zákrokem udržel remízový stav.

Další možnost měl asi dvacet minut před koncem střídající Minařík, který mohl využít zmatků v plzeňské obraně. Jeho dorážku po centru z levé strany ale dokázal zlikvidovat výborně chytající Adamovič.

Poslední šanci pro strhnutí výsledku na teplickou stranu měl asi deset minut před koncem Horvát, jeho střela skončila ale pár centimetrů vedle Adamovičovy pravé tyče.

hodnocení trenéra

Jiří Kohout (Plzeň): „Bylo to vyrovnané utkání. Sportovně musím přiznat, že Teplice měly více brankových příležitostí. Umělá tráva tomu moc neprospěla a pokud bychom hráli na přírodní trávě, tak to bude mít asi oboustranně jinou kvalitu. To ale neovlivníme. Určitě nejsme rádi za bod, možná je to ale spravedlivé, i když nás tam na konci několikrát podržel brankář Adamovič. My jsme chtěli hrát hodně na centry, protože se to nabízelo, bohužel nám ale chyběla větší přesnost v předfinální fázi.“