2. 5. 2021    Zápas

Viktorka nestačila na mistrovskou Slavii

FC Viktoria Plzeň
6. Holeš
22. Kaša vl.
47. van Buren
72. Bah
84. Stanciu

30. kolo / Neděle 2. 5. 2021, 19:30 / Sinobo Stadium

30. kolo / Neděle 2. 5. 2021, 19:30
Sinobo Stadium

SK Slavia Praha

5:1

(2:0)

FC Viktoria Plzeň

67. Káčer

sestavy

SK Slavia Praha

Kolář – Masopust (57. Provod), Kúdela, Deli, Bořil – Holeš (46. Traoré), Hromada (46. Stanciu) – Bah, Ševčík (62. Kuchta), Oscar – van Buren (71. Olayinka)

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Havel, Kaša (83. Hejda), Brabec, Hybš – Káčer, Kalvach, Šulc (56. Čermák) – Ba Loua (56. Mihálik), Beauguel (78. Ondrášek), Falta (56. Kopic)

statistiky

Branky: 6. Holeš, 22. Kaša vl., 47. van Buren, 72. Bah, 84. Stanciu – 67. Káčer, ŽK: Staněk, Beauguel, Mihálik, Rozhodčí: Berka – Blažej, Kotík

Diváci: 1486

Viktorka ve 30. kole FORTUNA:LIGY přicestovala na půdu již jistého mistra, kde se snažila překvapit pražskou Slavii. To se ale Plzeňanům nepodařilo a svěřenci trenéra Adriana Gužy přišli o sérii deseti ligových zápasů bez porážky. V Edenu FCVP prohrála 1:5.

Slávisté se již před výkopem dozvěděli, že už jim titul nikdo nesebere a s mistrovskou pohodou také do utkání naskočili. Již v 6. minutě se k odraženému balonu v malém vápně dostal TomᚠHoleš a domácí šli do brzkého vedení. Rychle však mohl vyrovnat Miroslav Káčer, jenže v dobré pozici ho vychytal Ondřej Kolář.

Po čtvrt hodině hry Petr Ševčík našel dlouhým nákopem ve vápně Micka van Burena, jehož podkopl Jindřich Staněk a kopala se penalta. Plzeňský gólman však svou chybu odčinil a skvělým zákrokem vychytal pokus Simona Deliho, z dorážky potom van Buren vysoko přestřelil bránu.

Sešívaní se i tak dvougólového vedení dočkali, když si Filip Kaša srazil střelu Jana Bořila do vlastní brány. Západočeši mohli snížit hlavičkou Beauguela, francouzský útočník ale mířil nad břevno. Na druhé straně měl tutovku Bah, ale Staněk se vytáhl parádním zákrokem. O chvíli později neproměnil sólo od poloviny hřiště van Buren, kdy pálil vedle. Za Plzeň ještě měli šance Falta a v závěru poločasu znovu Beauguel, ale oba neuspěli.

I do druhé půle naskočili Pražané tou správnou nohou, hned v její druhé minutě zvýšil na rozdíl tří branek Mick van Buren. V dalším průběhu hry se již poněkolikáté musel vytáhnout Jindřich Staněk, tentokráte proti technickému pokusu Lukáše Provoda. Stejně tak vyšel jako vítěz v dalším souboji tváří v tvář s van Burenem.

Gólu se dočkali i viktoriáni, po pěkné přihrávce Aleše Čermáka se poprvé v nejvyšší české soutěži trefil Miroslav Káčer. Slavia si ale rychle vzala tříbrankový náskok zpět, po centru Nicolae Stanciua hlavičkoval přesně Alexander Bah. O další snížení se po pěkné akci pokusil Aleš Čermák, jenže jeho zakončení k tyči vykopl na brankové čáře Ondřej Kolář.

Nově korunovaní mistři se ještě dočkali páté branky, přihrávku Dorleyho zakončil přesně Stanciu. Plzeňští fotbalisté si tak z pražského Edenu odváží vysokou porážku 1:5.

Záznam