11. 9. 2021    Zápas

Plná Doosan Arena viděla výhru nad Spartou a posun FCVP do čela tabulky!

FC Viktoria Plzeň
18. Beauguel
32. Mosquera
56. Sýkora

7. kolo / Sobota 11. 9. 2021, 19:00 / Doosan Arena

7. kolo / Sobota 11. 9. 2021, 19:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

3:2

(2:1)

AC Sparta Praha

40. Moberg Karlsson
87. Drchal

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Řezník, Kaša, Hejda, Havel – Bucha, Janošek (90+3. Pernica) – Kopic (72. Šulc), Sýkora (72. Čermák), Mosquera (82. Hybš) – Beauguel (82. Chorý)

AC Sparta Praha

Nita – Wiesner, Štetina, Panák (61. Karabec), Hancko – Moberg Karlsson (61. Haraslín), Pavelka, Souček, Sáček (77. Drchal), Pešek (85. Polidar) – Hložek

statistiky

Branky: 18. Beauguel, 32. Mosquera, 56. Sýkora – 40. Moberg Karlsson, 87. Drchal, ŽK: Mosquera, Janošek, Řezník, Hybš – Pavelka, Štetina, Rozhodčí: Berka – Nádvorník, Kříž

Diváci: 10 584

První s druhým. V Doosan Areně se v sobotu večer odehrál šlágr 7. kola FORTUNA:LIGY – a takhle má vypadat souboj vedoucích týmů české nejvyšší soutěže! Velice atraktivní zápas zvládli viktoriáni, jenž porazili Spartu 3:2 a vystřídali ji na čele tabulky. Utkání navíc mohlo být po strašně dlouhé době vyprodané, na vlastní oči jej vidělo více než 10 000 diváků.

Červenomodří začali utkání ve velice dobrém tempu a už v 8. minutě měli obrovskou šanci ke skórování, po přesném centru Jana Sýkory se do balonu nůžkami opřel Jean-David Beauguel a jeho povedené zakončení vykopl na brankové čáře Filip Panák! Na druhé straně po čtvrt hodině Michal Sáček našel přízemní přihrávkou na malém vápně Adama Hložka, ten však vypálil vedle.

Pak už se ale hráč s přezdívkou Bog Bog dočkal! Jhon Mosquera odcentroval do vápna a francouzský kanonýr svým druhým akrobatickým zakončením v zápase otevřel skóre! Viktoriáni hned byli blízko druhé brance. Sýkora nejprve z úhlu nepřekonal Nitu, z následné příležitosti pak Radim Řezník hlavičkou bohužel trefil do zad jen Jana Kopice.

Sám Kopic se poté ocitl úplně sám před Nitou, jenže míč poslal těsně vedle levé tyče. Viktorka se i tak vytouženého druhého gólu dočkala! Bucha předvedl senzační přihrávku na dobrých třicet metrů na Mosqueru, ten obešel Nitu a zakončil do prázdné brány, 2:0! Sparanům se však do konce poločasu povedlo snížit, když Hložek poslal centr zprava a ten zakončil Moberg Karlsson.

Plzeňané si zkraje druhého poločasu vzali své dvougólové vedení zpět! Sýkora sice ve své první velké šanci vypálil po zemi mimo, ale pár vteřin nato si s míčem na kopačkách poradil daleko lépe, když napřáhl za vápnem a parádní střelou na zadní tyč upravil na 3:1! V další šanci po rohu Dominika Janoška hlavičkoval nad břevno Jean-David Beauguel.

Na druhé straně vytáhl Jindřich Staněk reflexivní zákrok proti střele Hložka. Pět minut před koncem předvedli pohlednou akci střídající hráči, centr Matěje Hybše ale neuklidil v dobré pozici TomᚠChorý do brány. A tak se potvrdilo nepsané pravidlo nedáš, dostaneš, když na druhé straně snížil Drchal.

Naštěstí pro Viktorii to byl poslední gól zápasu. Svěřenci trenéra Michala Bílka tak ovládli šlágr 7. kola F:L, Spartu ve velmi atraktivním zápase porazili 3:2 a vystřídali ji v čele tabulky!

Záznam