3. 9. 2022    Zápas

Nejtěsnější možnou výhru v Liberci vystřelil Jan Sýkora

FC Viktoria Plzeň

7. kolo / Sobota 3. 9. 2022, 16:00 / U Nisy

7. kolo / Sobota 3. 9. 2022, 16:00
U Nisy

FC Slovan Liberec

0:1

(0:1)

FC Viktoria Plzeň

41. Sýkora

sestavy

FC Slovan Liberec

Vliegen – Gebre Selassie (82. Kozák), Prebsl, Plechatý, Mikula (67. Matoušek) – Valenta, Červ (67. Rabušic), Frýdek, Preisler (82. Mészáros) – Rondič (46. Višinský), van Buren

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Holík, Hejda, Pernica, Havel – Kalvach (69. Ndiaye), Čermák (61. Bucha) – Vlkanova (84. Jirka), Sýkora, Mosquera (69. Jemelka) – Bassey (61. Chorý)

statistiky

Branka: 41. Sýkora, ŽK: Frýdek – Čermák, Holík, Hejda, Chorý, Ndiaye, Rozhodčí: Proske – Kotík, Kubr

Diváci: 5158

Těžký souboj na půdě čtvrtého Slovanu Liberec viktoriáni zvládli! Po gólu Jana Sýkory ze závěru prvního poločasu zvítězili 1:0, a i nadále drží v lize skvělou formu.

Úvodní šanci zápasu měl domácí tým. Dominik Preisler si na levé straně výborně naběhl, přízemním centrem poslal míč na Micka van Burena, jehož zakončení zblízka pohotově zneškodnil Jindřich Staněk. Na druhé straně se Jhon Mosquera postavil k volnému přímému kopu a po krásné ráně orazítkoval břevno.

Ještě před odchodem do kabin viděli diváci první gól zápasu – a vstřelili ho viktoriáni! Jhon Mosquera obloučkem našel Jana Sýkoru, který si hravě poradil s obranou Slovanu, na hranici vápna zaseknul a střelou na zadní tyč otevřel skóre. Po poločase tak FCVP vedla nejtěsnějším možným rozdílem.

Po hodině hry Mikula vyhrál balon pro van Burena, ale tomu střela nesedla, a tak měl Staněk jednoduchou práci. Čtvrt hodiny před koncem Oliviera Vliegena podruhé v zápase zachránilo břevno, když zkraje pokutového území pohotově vypálil Adam Vlkanova. Červenomodré to nakonec mrzet nemuselo, protože i tak zvítězili 1:0.

Záznam