V neděli viktoriánská rezerva porazila sokolovský Baník 2:1, čímž natáhla svou vítěznou sérii na úchvatných šest zápasů v řadě! Díky skvělému období se navíc ze spodní části tabulky vyšvihla až úplně nahoru a o víkendu tak bude hrát o první místo!

Tým Josefa Parláska přitom zažil opravdu nešastný vstup do jarní části sezony. V prvním utkání sice rezerva na domácí půdě porazila Rakovník, ale z dalších tří kol získala jen bod za remízu s Admirou Praha. Ta však byla smolná, protože viktoriáni dlouho vedli 1:0 a kráčeli si za výhrou, ale brankou z 91. minuty o ni nakonec přišli.

První minuta nastaveného času se pak na nějaký čas stala jejich děsivou noční můrou. I ve střetech s pražským Motorletem a Královým Dvorem totiž inkasovali ve chvíli, kdy na světelné tabuli svítilo číslo 91. V prvním případě branka v jejich síti znamenala prohru a v tom druhém opět remízu.

Na začátku května ale začala parádní jízda červeno-modrých, kterou postupně odnesly tyto týmy: Povltavská FA (2:0), Přbram B (6:0), Benešov (2:0), Písek (2:0), Slavia Karlovy Vary (2:0) a Baník Sokolov (2:1). Z posledních šesti utkání si tedy Viktorka odnesla šest výher a dechberoucí skóre 16:1!

Co na vzestup svého mužstva říká kouč Parlásek? „Je to dáno vývojem. Máme strašně mladý tým a spousta kluků si během této sezony vůbec poprvé vyzkoušela dospělý fotbal. Takže bylo potřeba, aby každým zápasem, každou situací získávali zkušenosti a s tím spojené sebevědomí. Tudíž i nezvládnuté závěry v několika zápasech bereme tak, že si tím mužstvo muselo projít, aby se posunulo dál,“ uvedl 38letý trenér pro klubový web.

„Dalším důležitým faktorem je, že se ustálil kádr a většina hráčů byla zdravotně v pořádku a tak mohli naplno trénovat. Velká devíza současného mužstva je také to, že hráči dlouhodobě dobře a náročně trénují a my pořád věříme tomu, že když je dobrý přístup a nastavení, tak se to na výkonech týmu a hlavně jednotlivců dříve či později projeví,“ pokračuje.

Nyní se Západočeši, disponující nejlepší obranou v soutěži, nacházejí na čtvrté příčce, z níž na první Slavii Praha B ztrácejí jen dva body. A právě s rezervou sešívaných se střetnou v neděli v 10:15 v Horních Počernicích. V případě výhry se mohou posunout až na samotný vrchol tabulky ČFL A!

„Do zápasu půjdeme se stejným cílem jako do všech předchozích utkání. To znamená podat dobrý týmový výkon podložený individuálními výkony a samozřejmě budeme chtít zvládnout utkání do vítězného konce. Protože kdybychom přemýšleli jinak, tak do Prahy ani nemusíme jezdit. Na zápas se těšíme a jsme rádi a vážíme si toho, že do posledního kola můžeme bojovat o nejvyšší příčky,“ uzavírá Parlásek.


Kompletní přehled zápasů všech viktoriánských celků, které hrají tento víkend, naleznete v přehledu ZDE.