Tiskové konference ke startu zimní přípravy se zúčastnili hlavní trenér Michal Bílek a kapitán LukᚠHejda. Promluvili nejen o prvních trénincích a změnách v kádru, ale také o plánech na jarní část ligy.

S týmem zatím naplno netrénují dlouhodobí marodi Václav Míka a Ondřej Pachlopník, necelé dva týdny bude ještě chybět Jan Kopic. V rámci příchodů se uskutečnil návrat Šimona Gabriela a Josefa Koželuha z hostování ve Viktorii Žižkov. „Tým je kvalitní a dostatečně široký. K výrazným změnám nedojde, ale samozřejmě nevylučujeme, že by někdo mohl přijít, či odejít,“ řekl trenér Michal Bílek.

„To, že kádr zůstal pohromadě, může být výhoda. Už spolu něco máme odehráno,“ říká kapitán LukᚠHejda, který také od včerejšího dne kouše první tréninkové dávky. „Tréninky jsou zatím náročné, ale všichni jsme natěšení. Zdravotně se držíme, to je důležité. Já osobně s přibývajícím věkem cítím, že příprava bolí o něco více, ale snažím se dobře regenerovat,“ dodává.

Po podzimní části ligy jsou viktoriáni na druhém místě FORTUNA:LIGY. „Pro všechny bylo překvapivé, jak se nám podzim vydařil. Jsme za to rádi a chceme zůstat co nejvýše. Uvidíme, na co to bude stačit,“ říká kapitán. „Asi jsme nepočítali s tím, že na podzim získáme až tolik bodů. Tým pracoval dobře, hráli jsme pozorně z defenzivy. Soustředili jsme se na to, abychom branky nedostávali, protože v ofenzivě máme hráče schopné vstřelit gól. Mužstvo si sedlo. Chceme se špičkou tabulky zůstat v kontaktu,“ doplnil kouč Michal Bílek.

O titulu se ale viktoriáni nebaví. „Chceme prostě skončit co nejvýše mezi první trojkou. Máme to výborně rozehrané a byla by škoda to ztratit. Titul neřešíme, snažíme se posbírat maximum bodů a uvidíme, na co to bude stačit,“ naznačuje plány LukᚠHejda.

Viktoria řeší také budoucnost útočníka Jeana-Davida Beauguela, kterému po sezoně končí smlouva. „S Jeanem-Davidem jsem mluvil. Mám velký zájem o to, aby v Plzni pokračoval, ale uvidíme, jak se ta situace vyvine. Kdyby odešel již nyní, neměl bych z toho radost, odvádí velmi dobrou práci. Byl by to velký zásah do týmu. Přestupní termín je dlouhý a uvidíme, jak se situace vyvrbí. Máme nasledované útočníky jak doma, tak i v zahraničí,“ ubezpečuje trenér Michal Bílek.

Fotogalerie