Jen tři dny po náročném utkání s Jihlavou v Synot lize nastoupí hráči FC Viktorie Plzeň do úvodního semifinálového zápasu MOL Cupu na hřišti Mladé Boleslavi. Viktoriáni chtějí být úspěšní v lize i v domácím poháru, moc dobře ale vědí, že je čeká na obou frontách ještě náročná cesta.

„Vidina zisku obou pohárů je to hezká, ale dobře víme, že nás čeká ještě dlouhá cesta. Máme náročný los a sám jsem zvědavý, jak to celé dopadne. Pro úspěch ale udělám cokoliv,“ říká obránce Aleš Matějů.

V semifinále MOL Cupu se Plzeň utká s Mladou Boleslaví, tedy s týmem, který i v lize bojuje o účast v evropských pohárech. „V této fázi už si opravdu nejde vybírat soupeře. Bude to náročný dvojzápas, a už s Jabloncem, Mladou Boleslaví nebo Spartou. Budeme se snažit podat co nejlepší výkon a odvézt si do odvety co nejlepší výsledek,“ dodává krajní bek Viktorie. „Boleslav má kvalitní a široký kádr, takže je jedno kdo nastoupí. My si s tím zkusíme co nejlépe poradit a snad zvítězíme v obou zápasech,“ vyhlíží Matějů.

Úvodní zápas se hraje v úterý 5. dubna v Mladé Boleslavi, odveta za týden ve středu 13. dubna od 17:30 v Doosan Areně. „Každému vyhovuje něco jiného, obojí má své plusy i minusy, takže je jedno, jestli první zápas hrajeme doma nebo venku. Hlavně to o postupu nerozhoduje a o tom jestli postoupíme, budeme rozhodovat my,“ popisuje mladý obránce.

Zatímco v Plzni se půjde na fotbal v podvečer, Boleslav zvolila netradiční start zápasu v 15 hodin. „Nehraje se večer, což některým fanouškům nevyhovuje a navíc má být krásné počasí, takže věřím, že si fanoušci najdou na stadion cestu a vytvoří dobrou atmosféru,“ uzavírá Aleš Matějů.

Více o prodeji vstupenek na odvetu semifinále MOL Cupu najdou fanoušci ZDE