3. 10. 2024    Zápas

Duel Viktorie s Ludogortsem branku nenabídl

FC Viktoria Plzeň

2. kolo / Čtvrtek 3. 10. 2024, 21:00 / Stadion města Plzně

2. kolo / Čtvrtek 3. 10. 2024, 21:00
Stadion města Plzně

FC Viktoria Plzeň

0:0

PFC Ludogorets 1945

statistiky

Diváci:

Do plzeňského svatostánku se po sedmi letech vrátila hlavní fáze Evropské ligy. Soupeřem Viktorie byl bulharský mistr, PFC Ludogorets. Utkání gól nepřineslo a skončilo remízou.

V úvodu dnešního zápasu se hrál vyrovnaný fotbal bez větších šancí. Žádný z týmu nechtěl dopustit chybu. Ve Štruncových Sadech přišla první šance v sedmnácté minutě a hosté do ní vyslali Adua. Ten poté přehodil balon z pravé strany na levou. Mířidla ale neseřídil a jeho pokus letěl nad branku Ludogortse. O osm minut později se znovu ozvala Viktoria. Ze standardní situace hlavičkoval Václav Jemelka. Hendrik Bonmann byl připraven a zneškodnil jeho střelu. První poločas toho z velkých šancí už nic nenabídl a vyrovnané utkání šlo do poločasové přestávky se skóre 0:0

Druhý poločas začal pokutovým kopem pro hosty. Václav Jemelka zahrál v pokutovém území rukou, hlavní rozhodčí šel celou situaci přezkoumat k monitoru a následně odpískal penaltu pro Ludogorets. Jenomže proti byl plzeňský fantom mezi třemi tyčemi. Martin Jedlička nejdříve ukazoval svému soupeři, kam to kopnout, ale brankář Viktorie přečetl hráče hostů a skočil přesně tam, kam letěl míč.

V šedesáté druhé minutě měla Viktoria k dispozici přímý volný kop. Jeho zahrávání si přibližně deset metrů před vápnem vzal na starosti Cadu. Jeho rána letěla ale přímo do rukavic brankáře Bonmanna. Po jedenácti minutách měla Plzeň znovu velkou šanci. Daniel Vašulín prokličkoval obranou Ludogortse a následně pálil na přední tyč. Bohužel ale trefil právě zařízení. Plzeňští se v závěru tlačili do zakončení. V nastavení propadl míč na volej Lukáše Kalvacha, který z hranice pokutového území pálil těsně nad branku. Gól ale nakonec nepadl a utkání skončilo bezbrankovou remízou.