Viktorka zvládla poslední zápas základní části FORTUNA:LIGY, který sehrála na hřišti Mladé Boleslavi. Po gólech Havla a Kopice zvítězili červenomodří 2:0 a do finálové části ligy vstoupí ze druhého místa. Zápas hodnotil hlavní trenér týmu Michal Bílek společně se střelcem úvodní branky Milanem Havlem.

Plzeňští dokázali na hřišti Mladé Boleslavi v letošní sezoně zvítězit vůbec poprvé. Po prohrách s Hradcem Králové a pohárovém neúspěchu s domácí Boleslaví se dostavila po sebevědomém výkonu výhra 2:0. „Měl jsem trochu obavy, protože se nám tady dříve nedařilo, ale dnes jsme odehráli jeden z našich nejlepších venkovních zápasů. Od začátku jsme měli hru pod kontrolou, dařilo se nám kombinovat, soupeře jsme do ničeho nepustili a vstřelili dva góly. Můžeme být spokojení a hráčům za to patří velký dík,“ komentoval průběh zápasu viktoriánský kouč.

Už v neděli od 16 hodin proti Slovácku vstoupí jeho svěřenci do Finále FORTUNA:LIGY. „Držím se toho, že pro nás bude hrozně důležitý právě ten nejbližší zápas. Nekoukáme tolik dopředu na další. Dneska si užijeme výhru a poté se budeme poctivě připravovat, abychom byli na neděli připravení,“ sdělil k blížícímu se vyvrcholení nejvyšší soutěže.

Skóre zápasu otevřel krajní obránce Milan Havel již ve třetí minutě po parádní hlavičce. „Přišel mi výborný balon od Kalviho (LukᚠKalvach - pozn. redakce). Ptal jsem se ho na to a říkal mi, že mě viděl, takže to byla hlavně jeho práce,“ prozradil ke zrodu gólové akce.

„Byl to nᚠcíl dnes zvítězit a držet se blízko na Slavii. To se nám podařilo. Kdo by to řekl, že budeme mít po po třiceti kolech 72 bodů. Je to paráda,“ pověděl k nejvyššímu bodovému zisku Viktorie Plzeň po třiceti kolech z posledních let.

„Havlis“, jak je mu přezdíváno v kabině, již vyhlíží nedělní zápas s celkem z Uherského hradiště. „Moc se těším, čeká nás skvělý zápas a věřím, že zase dorazí plný stadion, protože s fanoušky v zádech se nám hraje o dost lépe,“ sdělil.