Šlágr na hřišti Slovácka viktoriáni zvládli vyhrát! Po gólech Milana Havla a Jeana-Davida Beauguela oslavili tříbodový zisk. Duel společně s hlavním trenérem Michalem Bílkem zhodnotil střelec úvodního gólu.

„První půli jsme měli takových třicet minut dobrých. Chytili jsme začátek, ze standardky jsme dali hned gól a nadále jsme pozorně bránili. Pak jsme se nechali ke konci poločasu zatlačit. O pauze jsme si říkali, že musíme být aktivnější, víc přidržet balon a hrát častěji na soupeřově půlce,“ začal s hodnocením trenér Michal Bílek.

Zmíněný brzký gól vstřelil už po 44 sekundách hry Milan Havel. „Není tak důležité, že jsem dal gól, hlavní jsou tři body,“ je střelec skromný. „Byl to skvěle sehraný roh a míč jsem za čáru dotlačil břichem. Jestli šlo o nacvičenou akci, to prozrazovat nebudu,“ zůstal Milan Havel s úsměvem na tváři tajemný.

„Dnes jsme získali tři zlaté body, strašně důležité! Slovácku jsme odskočili a pohled na ligovou tabulku je o to veselejší,“ těší krajního beka FCVP. „Byl to ale velmi těžký zápas. Terén byl náročný, počasí nebylo moc příjemné... Navíc Slovácko má už pár sezon skvělý mančaft a hraje výborně. Nechali jsme se od soupeře zatlačit, stálo při nás i štěstí, jenomže i to ve fotbale potřebujete,“ hodnotí Milan Havel.

„Měli jsme tam některé situace, kdy jsme mohli dát další branky, ale dvě tři brejkové šance jsme nedotáhli. Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Jsme moc rádi, že jsme vyhráli, protože se hrálo „o šest bodů,“ uvědomoval si Michal Bílek, lodivod FCVP.

Viktoriáni si díky vítězství v Uherském Hradišti pojistili 2. místo, a právě na nedělního soupeře už mají náskok šesti bodů. „Trošku jsme odskočili Slovácku, jinak Sparta a Slavia jsou tam s námi. Jsme moc rádi, že se nám to povedlo, protože Slovácko hlavně doma hraje velmi dobře. Dnes potvrdilo svou kvalitu, takže si výhry velmi ceníme,“ uzavřel Michal Bílek. „Jsme rádi, že zůstáváme v popředí tabulky, ale musíme bojovat i nadále. A taky, že budeme,“ slibuje Milan Havel.

Fotogalerie