Sezona je u konce. Viktoriáni ji ukončili na 2. místě tabulky se 76 body a skóre 68:24, přičemž na jaře byli nejlepším týmem ligy. Právě na tuto část naskočil do rozjetého vlaku trenér Adrian Guža, který zhodnotil nejen drtivou výhru 4:0 nad Libercem, ale zavzpomínal i na první půlrok na západě Čech.

„Chlapci hráli výborný zápas, který splňoval velmi silné parametry a kritéria. Bylo to zasloužené vítězství. Potěšili jsme fanoušky, udělali jsme krásnou rozlučku pro našeho dlouhodobého kapitána, takže za mě velmi vydařený večer,“ řekl k duelu se Severočechy kouč Plzně.

V tomto zápase se s Viktorkou loučila dlouholetá stálice týmu Roman Hubník. Na hřiště ho trenér poslal v 57. minutě. „Byli jsme tak domluveni, rozhodli jsme se to udělat takovým způsobem, aby mohl mužstvo jako kapitán dovést do závěrečného hvizdu. Přijal to a jsem rád,“ objasnil Guža. „Respekt také týmu, který mu hned předal kapitánskou pásku. Jsem rád, že hráči rozehráli zápas takhle dobře, aby si to pak vše mohl užít spolu s rodinou (kterou měl na zápase). Kluci mu chtěli dopřát vítěznou rozlučku,“ usmíval se na tiskové konferenci trenér.

Jak je vůbec spokojen s tím, co pod jeho vedením hráči první půlrok předváděli? „V lize jsme ukázali velmi silné zápasy i kvalitu hry. Jsem přesvědčený, že tito hráči mají na to být ještě silnější a je úžasné, co klub v novodobé historii dokázal. Věřím, že budeme i nadále velmi silní,“ věří Adrian Guža.

„Jsem šastný, že můžu být v tak významném klubu s takovými hráči. Když takhle hrajeme, tak nechcete, aby to skončilo. Je to nᚠcíl, aby hráči hráli s takovou chutí. Jsem vděčný, snažíme se každý den pracovat a klubu dát maximum,“ doplňuje spokojený kouč Viktorky.

Toho začátkem příští sezony poprvé čeká také Liga mistrů. Viktorka naskočí do 2. předkola. „Určitě to bude nᚠsen připravit mužstvo nejen na kvalitní ligové zápasy, ale i na evropskou scénu. Bude se hrát na jeden zápas, což je velmi specifické, o to víc se na to chceme připravit,“ připomíná Guža zkrácená předkola kvůli pandemii koronaviru. „Je to nᚠsen donést opět do Plzně skupinovou fázi,“ má jasno čerstvě 45letý kouč.