Viktoriáni měli na soustředění v rakouském Walchsee speciální návštěvu – dva hráče z esportového týmu. LukᚠPour (T9Laky) a Michal Drastich (Drmi10) se s týmem trenéra Adriana Gužy dokonce zapojili do části tréninku, večer pak poměřili s hráči síly ve hře FIFA 20.

Tréninkovou část si maximálně užili. „Bylo to super, skvělá zkušenost i zážitek. Zase jsme viděli tu kvalitu naživo a mohli si ji i vyzkoušet,“ pochvaloval si Laky. „Jsem hrozně rád, že býváme takto zapojováni i k týmu. Klukům bych teď hlavně popřál, aby se jim podařil začátek sezony a pokračovali v té fazoně ze závěru minulého ročníku,“ doplňuje.

Do první akce s áčkem byl zapojený také Drmi, který je v esportovém týmu FCVP od dubna. „Jsem rád, že nás kluci přijali dobře,“ potěšilo ho. „Doufám, že ještě nějaké podobné akce přijdou, je to skvělý zážitek. Jsem rád, že funguje taková propojenost esportového týmu s áčkem Viktorky,“ těší Drmiho.

Večer pak došlo na souboj ve hře FIFA 20. Postavily se proti sobě dva týmy – Dominik Sváček a Michal Drastich vs. Joel Kayamba a LukᚠPour. V anketě na esportovém instagramu naprostá většina lidí favorizovala druhý zmíněný tým – v poměru 798:125. Sváča s Drmim však překvapili a vyhráli oba zápasy, kvůli čemuž pak Laky a Joel museli za trest podlézat stůl.

„Užil jsem si to, bylo super si zahrát s klukama, kteří hrají FIFU na vyšší úrovni,“ řekl Dominik Sváček. „S Drmim se nám dařilo a jsem rád, že jsme Joela s Lakym porazili. Vítězství jsme si vychutnali a celkově to byla zábava,“ doplnil.

Fotogalerie