Jednoznačná záležitost Viktorie Plzeň v prvním poločase rozhodla o třech bodech. Svěřenci trenéra Michala Bílka přehráli Spartu jednoznačně 3:0 a dvě kola před koncem nadále drží největší šance na titul. Také o tom kouč mluvil společně se střelcem druhého gólu Milanem Havlem.

„Udělali jsme důležitý krok k tomu, abychom pořád hráli o titul. Čekají nás dva nesmírně důležité a těžké zápasy. Pokud budeme hrát jako dnes – zodpovědně a poctivě, tak o něm můžeme přemýšlet,“ myslí si Michal Bílek.

„Nechci mluvit tak, že titul už je blízko. Jdeme zápas od zápasu celou sezonu, teď nás čeká Hradec Králové a soustředíme se jen na něj. Žijeme si svůj sen. Je tu skvělá parta, opravdu táhneme za jeden provaz a všem bych nám titul přál. Už teď, co jsme dokázali, je neuvěřitelné!“ doplňuje Milan Havel.

Dva ze tří gólů vstřelila Viktorka proti Spartě po standardních situací. „Na standardky se připravujeme před každým zápasem. Soustředíme se hlavně na ty svoje, protože je v tom našem síla. Dnes jsme z nich dvakrát udeřili a jsme rádi, že si jimi hodně pomáháme,“ těší kouče FCVP.

Červenomodří vyhráli rozdílem třídy i přesto, že už od 26. minuty hráli o deseti kvůli vyloučení Pavla Buchy. „I tak se Sparta do ničeho nedostala. Naopak jsme přidali třetí gól, je to paráda! Takhle měly dopadnut všechny tři zápasy s ní,“ přemýšlí Havlis. Stejný názor má Michal Bílek. „Ve všech třech duelech se Spartou v tomto ročníku jsme byli lepší. V prvním utkání jsme měli vyhrát výraznějším rozdílem, v druhém to samé, dnes jsme je porazili 3:0… Jasně jsme je předčili!“

Viktorka má před posledními dvěma zápasy vše ve svých rukou. „Zažil jsem situaci, kdy jsme tři kola před koncem vedli o čtyři body a pak jsme dvakrát prohráli… Euforii držím. Všichni cítíme, že jsme k titulu blízko, ale zároveň daleko. Teď musíme zvítězit s Hradcem Králové, který vyhrál se Slavií a obral i Spartu,“ ví Michal Bílek. „Ještě nás čeká hodně práce, i když je konec sezony za týden,“ uzavírá.

Fotogalerie