Viktoria Plzeň to zvládla, prošla přes tři předkola a počtvrté ve své historii postoupila do skupinové fáze Ligy mistrů! Po výhře 2:1 v odvetě play-off nad Karabachem tak samozřejmě zářil Pavel Bucha a trenér Michal Bílek.

„Obrovská radost! Předkola jsme zvládli výborně, z šesti zápasů jsme pětkrát vyhráli a jednou remizovali. Postup je zasloužený!“ je si jistý Michal Bílek. „Je to splněný sen. Byl to jeden z těžkých cílů, co jsme si stanovili před sezonou. Projít přes všechna předkola? Klobouk dolů před celým týmem, skvělá práce!“ souhlasí Pavel Bucha.

Odveta s Karabachem se ale nevyvíjela vůbec dobře, viktoriáni po poločase prohrávali. „Škoda, že jsme hned v úvodu nevyužili šanci a pak jsme dostali gól. Hrozně si cením toho, že se mužstvo nepoložilo. Dosáhli jsme toho, čeho jsme chtěli. V Plzni bude Liga mistrů, to je obrovský úspěch,“ uvědomuje si trenér FCVP. „Tenhle tým je banda bojovníků, která se nikdy nevzdává a jsem pyšný, že je můžu trénovat. Ligu mistrů si zasloužíme hrát,“ chválí své svěřence.

„Bylo to hrozně těžké utkání, vzhledem k tomu, jak kvalitní tým proti nám hrál. Začali jsme dobře, fanoušci byli skvělí, hnali nás dopředu, ale bohužel jsme na konci poločasu inkasovali, což nás trochu srazilo. Je úžasné, že se nám povedlo na takové úrovni s tak těžkým soupeřem otočit vývoj utkání,“ dojímal se Pavel Bucha.

Viktoriáni už se tak mohou těšit na čtvrteční los skupinové fáze Ligy mistrů! Proti komu si přejí hrát? „Mám vysněné soupeře, mezi ně patří třeba Paříž, Manchester City nebo Barcelona. Uvidíme, ale kvalitních a zajímavých týmů je tam spoustu. Necháme se překvapit,“ říká středopolař hrající s číslem 20.

To kouč Viktorky byl mnohem tajuplnější. „V Lize mistrů jsou takoví velikáni, že a dostaneme kohokoli, bude to skvělý klub. Před všemi mám respekt, proto není žádný tým, který bych si vyloženě přál,“ má jasno Michal Bílek.

Fotogalerie