Svižný start do nové sezony pokračuje, již ve čtvrtek čeká na viktoriány třetí zápas v průběhu sedmi dní. Na programu je odveta 2. předkola Evropské konferenční ligy proti Dynamu Brest. Co před utkáním, které se sehraje na neutrální půdě v Jerevanu, řekli Luděk Pernica společně s trenérem Michalem Bílkem?

„Do zápasu jdeme s tím, že se nebudeme dívat doleva doprava. Jdeme do něj s plánem vyhrát a urvat postup!“ má jasno stoper Viktorky. „Věřím tomu, že nᚠtým je silnější. Ale to vůbec nehraje roli. Rozhoduje momentální připravenost, forma a přístup. Jsem přesvědčený o tom, že úspěšnější budeme my. Utkání chceme zvládnout a postoupit,“ doplňuje Pernicu kouč.

Západočeši první souboj v Doosan Areně zvládli výsledkem 2:1. „Je to naše výhoda, ale není to tak velký náskok, abychom se mohli soustředit jen na defenzivu. Na remízu určitě hrát nebudeme. Budeme chtít hrát aktivně jako v první půli, být nebezpeční a chodit ještě více do zakončení,“ ujasňuje Michal Bílek.

O síle běloruského celku si jsou červenomodří moc dobře vědomi. „Dynamo Brest ukázalo, že není radno jej podceňovat. V první půli jsme je do ničeho nepustili a kdybychom přidali třetí a čtvrtý gól, nebylo by co řešit. Soupeř se ale kontaktním gólem dostal na koně a působil svižnějším dojmem, čímž zdramatizoval dvojzápas,“ je si vědom Luděk Pernica.

„Věděli jsme, že Brest má velmi rychlý přechod do útoku, což se potvrdilo. Ve druhé půli toho i využívali. Do zítřejšího zápasu musíme být kompaktní a nesmíme otevírat prostory, jejich útočníci jsou totiž velice dobří,“ upozorňuje Bílek.

Každopádně nic než postup pro Viktorku neexistuje. „Dva roky už jsme nebyli v žádné skupině evropských pohárů, takže chceme udělat maximum, abychom to změnili. Věřím nám, že postoupíme!“ uzavírá Luděk Pernica.

Fotogalerie