Viktoriáni úspěšně dorazili do Helsinek, kde je již zítra čeká start nové sezony. Hned v prvních dvou duelech zabojují červenomodří o podzimní účast v pohárové Evropě. Jaký zápas očekávají Luděk Pernica a trenér Michal Bílek?

„Jsme označovaní za favority, ale je proti nám těžký soupeř, my se tím nesmíme nechat rozhodit a soustředit se hlavně na sebe,“ uvědomuje si Luděk Pernica. „Je to stejná umělka jako u nás, přijde mi to specifické na ní hrát, ale mně osobně to nijak nevadí. Musíme si s tím poradit,“ říká stoper FCVP.

S jeho slovy souhlasí i kouč Michal Bílek. „Pro nás jde o začátek sezony, vůbec nepřemýšlíme o tom, zda jsme favorit, nebo ne. Nᚠcíl je jediný - postoupit dál,“ prozrazuje sedmapadesátiletý trenér.

Jaký zápas očekává? „Co se týče umělky, bereme to jako fakt. Nijak si tím nezatěžujeme hlavu. Včera jsme trénovali na umělce u nás v Plzni, dneska tady odtrénujeme předzápasový trénink a půjdeme do zápasu. Všichni si uvědomují důležitost utkání a udělají maximum pro to, aby se nám povedlo postoupit,“ sdělil Michal Bílek.

„Myslím si, že připravení jsme dobře. I v minulém ročníku v lize jsme si ověřili, že prostě jsme schopni hrát proti nejlepším týmům v české lize - Slavii, Spartě a dalším mužstvům. Podařilo se nám vyhrát ligu a tým ukázal svoji kvalitu,“ pokračuje trenér. „Věřím tomu, že informací máme dost a bude to dostačující k tomu, abychom byli dobře připravení. Zdravotní stav všech hráčů je dobrý a víceméně o sestavě už máme jasno,“ uzavírá Bílek.