Dohoda mezi Genkem a Viktorií Plzeň zněla jasně – Patrik Hrošovský měl pomoci viktoriánům v předkolech evropských pohárů. V nich včera však plzeňský tým skončil, a tak se nyní slovenský středopolař může přesunout do kádru belgického účastníka Ligy mistrů. V Plzni strávil dlouhých 10 let. Děkujeme za vše, Pao!

Antverpy vyřadily Viktorii a ukončily tak dlouhé Hrošovského angažmá na západě Čech. „Je to hořká rozlučka, chtěl jsem se loučit postupem do skupiny... Bohužel to nevyšlo, za ty roky, co jsem tu prožil, jsem ale určitě vděčný,“ vzkázal bezprostředně po konci utkání. „Na plzeňské angažmá budu vzpomínat jen v dobrém, zažil jsem tu krásné roky už od dorostu. Vyhráli jsme tituly, hráli Ligu mistrů, Evropskou ligu, slavili s fanoušky řadu úspěchů. Skvělé vzpomínky,“ řekl dojatě.

Slovenský záložník přišel do Plzně z Trenčína v roce 2009, v 17 letech začal hrát na západě Čech v mládeži. Svou seniorskou premiéru si odbyl v sezoně 2011/2012, kdy naskočil do zápasu Poháru České pošty.

Posléze zamířil na trojici hostování – do Sokolova, Ústí nad Labem a do Znojma. V druhé polovině ročníku 2013/2014 už se však zapracoval do plzeňského kádru natrvalo a vypracoval se v jednu z největších klubových opor. Za Viktorku odehrál celkem 213 soutěžních utkání a vstřelil 13 gólů.

Slovenský reprezentant nezapomněl poděkovat fanouškům: „Za ty krásné roky, které jsem tu zažil, bych jim chtěl poděkovat. Podpora tu byla vždy veliká a já nadále zůstávám alespoň fanouškem Viktorky. Ty roky, které jsem tu zažil, nikdy nezapomenu,“ řekl jasně slovenský reprezentant.

Za jeho služby poděkoval také generální manažer klubu Adolf Šádek: „Patrik toho pro Viktorii odvedl spoustu. Strávil tu řadu let a nezaslouží si nic jiného než obrovské poděkování z naší strany. Budeme mu v jeho novém angažmá držet palce a vždy ho rádi v Plzni přivítáme.“

V pátek dopoledne se v Doosan Areně Patrik Hrošovský se všemi rozloučil – s celým realizačním týmem, s vedením a také se spoluhráči. Pro všechny si připravil malý dárek na rozloučenou, a už to byly chrániče či šampaňské s jeho fotografií a podpisem. Nyní ho čeká přesun do Belgie, kde se připojí k účastníkovi Ligy mistrů – KRC Genk.

Pao, děkujeme za vše a a se daří!