3. 9. 2022    B tým – reportáž

Pešek krásným gólem z nastavení zajistil béčku vítězství!

FC Viktoria Plzeň

5. kolo / Sobota 3. 9. 2022, 10:30 / Luční / tráva

5. kolo / Sobota 3. 9. 2022, 10:30
Luční / tráva

FC Viktoria Plzeň

2:1

(1:1)

FK Loko Vltavín

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Mrózek - Oravec, Fišer, Čihák A. (K) (90. Secký), Vacek - Pešek - Sojka, Gaszczyk - Kronus (71. Alao), Vrba (71. Aubrecht), Pospíšil (80. Planeta)

FK Loko Vltavín

Štorc - Šimáček, Sprinz (65. Maione), Podzimek (K), Matějka, Lehocký, Kokeš, Klimenda (46. Vacek), Hušek, Cejda, Borkovec

statistiky

Branky: 24. Pospíšil, 90. Pešek - 36. Sprinz, ŽK: 90. Vrba (na lavičce) - 20. Cejda, 72. Vacek, Rozhodčí: Melničuk - Špindlerová, Langmajer

Diváci: 82

V rámci 5. kola ČFL skupiny A se rezerva Viktorie dnes v areálu v Luční utkala s týmem FK Loko Vltavín. A z utkání se vyklubalo pořádné drama, které ale mělo šastný konec!

První dějství moc fotbalové krásy nenabídlo, ofenzivní akce většinou končily bez zakončení a když už k němu došlo, nepředstavovalo pro oba brankáře skoro žádné nebezpečí. Gólman čerenomodrých Ondřej Mrózek se tak do kontaktu s míčem dostával skoro jen při sbírání míčů a následné rozehrávce.

Ve 24. minutě ale přesto diváci viděli první branku. Pavel Gaszczyk svým únikem středem pole nastartoval brejk, před vápnem posunul míč doprava na Pospíšila, jenž pálil přesně k tyči a Viktorka šla do vedení!

To jí ale nevydrželo ani čtvrt hodiny, na 1:1 totiž zakončením zblízka srovnal Ondřej Sprinz. A za tohoto stavu nakonec hráči odcházeli do kabin.

Druhá půle už byla jasně v režii domácího mužstva, které do ní vlítlo pořádně zprudka. Po pouhých třech minutách unikl po pravém křídle Pospíšil a nacentroval míč na Vrbu, ten ale hlavou mířil nad.

V 56. minutě se spolupráce opakovala, jen v opačném pořadí, Adam Vrba přihrál osamocenému Pospíšilovi, jenž ale šanci z dobré pozice trestuhodně neproměnil, jeho střela po zemi postrádala razanci, takže pro hostujícího Štorce nepředstavovala žádné větší nebezpečí.

O chvíli později přišla další příležitost Viktorky, tentokrát pořádnou dělovkou z levé strany vyprášil rukavice gólmana Sojka. Akce skončila jen rohem.

V 81. minutě hry se zajímavě ukázal nově příchozí Nigerijec Alao Dabani, který vystřihl akrobatické zakončení nůžkami. Jeho střela ale skončila v brankářově náruči. Ten okamžitě rozehrál a za pár sekund na druhé straně pálil soupeř do boční sítě Mrózkovy branky.

Nejdůležitější highlight zápasu přišel až v nastaveném čase. Zmíněný Dabani výborně udržel míč proti přesile, přihrál ho na vápno Peškovi, jenž poslal k tyči překrásnou střelu, kterou svému týmu zajistil vítězství 2:1!

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: „Fotbal někdy umí být krutý a někdy krásný. Když si vzpomenu na loňské jaro, kdy jsme hned třikrát dostali gól v 91. minutě a přišli o body, tak dnes nám ten fotbal ukázal svou krásnou tvář. Myslím si, že první poločas jsme moc nechytli, byli jsme všude druzí, nedařilo se nám vepředu udržet míč, i nᚠpohyb byl nedostatečný. Ve druhém poločase se nᚠvýkon výrazně zlepšil, nevybavuji si, že by v něm soupeř měl nějakou větší šanci. Naopak my jsme si je vytvářeli, jednu velkou TadeᚠPospíšil bohužel neproměnil, ale my jsme i poté poctivě šli za vítězstvím a byli jsme odměněni gólem z nastavení. Jsme moc rádi, že jsme to zvládli i proto, že někteří hráči jedou v týdnu do Barcelony, takže budou v dobrém rozpoložení.“