Vellý ligový šlágr se blíží! Viktoria Plzeň se v rámci 11. kola FORTUNA:LIGY střetne v Doosan Areně s pražskou Spartou a jako již tradičně v posledních letech se očekává třaskavý duel. Ohlasy před zápasem nabídli trenér Pavel Vrba společně s Radimem Řezníkem a Romanem Procházkou.

V Plzni už se velkého ligového utkání nemůžou dočkat. „Velmi se těším, tyto zápasy jsou o něco specifičtější. Budeme se na něj připravovat jako na každý jiný, ale samozřejmě bude mít asi trochu jiný náboj,” předpovídá Roman Procházka.

„Sparta je mužstvo, které je historicky asi nejlepší v Česku. Určitě se na to všichni v Plzni těšíme,“ dodává kouč Západočechů Pavel Vrba. Naposledy Plzeňané porazili mužstvo z Letné vysoko 4:0 v rámci nadstavby. „Každý zápas je jiný, vždy se začíná od nuly,“ ví ale trenér.

Rudí se v současné době nachází až na 7. místě ligové tabulky, což je na takové mužstvo velmi nezvyklé. „Nedíval bych se na to. Bude to boj o každý balon a určitě to nebude nic jednoduchého,“ je přesvědčen obránce Radim Řezník. Souhlasí také Roman Procházka, který má v poslední době skvělou formu, když se trefil už ve třech soutěžních duelech v řadě. „Sparta má velmi kvalitní hráče. Jede sem velmi dobré mužstvo, čeká nás určitě těžký zápas. My jsme ale doma a chceme to zvládnout za tři body,“ říká středopolař Viktorie.

Co je podle Radima Řezníka třeba udělat pro to, aby se viktoriáni na konci víkendu mohli radovat z dalšího vítězství? „Bude to hodně o disciplíně. Třeba rozhodne jen jeden gól,“ uvažuje plzeňský bek, jenž se těší na zaplněnou Doosan Arenu. „Je super, když hrajeme doma a máme plný stadion. Fanoušci nás poženou a doufám, že to zvládneme za tři body,“ uzavírá ohlasy.

Informace pro fanoušky

Otevření bran stadionu
Výkop je na programu v 18:00, brány stadionu se tradičně otevřou 90 minut před výkopem, čili v 16:30. Fanouškům však doporučujeme, aby přišli včas a vyhli se frontám u turniketů.

Pivovarská lávka
Lávka bude v neděli uzavřena jednosměrně od stadionu do pivovaru 15:00.

Rozdávání dresů z Fortuna fotbalová střelnice
V posledním domácím ligovém utkání zvládl tříčlenný tým svůj úkol, díky čemuž vyhrál skvělé památeční dresy v hodnotě 100 000 Kč pro Rodinnou tribunu, kterou si vybrali sami jako vítězný sektor. A ten bude v neděli odměněn! Dresy se budou rozdávat u vchodu na Rodinnou tribunu (tedy u vchodu do sektoru H) po předložení dětské permanentní vstupenky. Výdej začne v 16:30 při otevření tribun, a potvrá až do vydání posledního dresu v rámci zmíněné hodnoty 100 000 Kč (více informací ZDE).

Vstupenky do Mladé Boleslavi
V den zápasu se na pokladnách budou prodávat lístky na venkovní duel v Mladé Boleslavi. Jednotná cena vstupenek činí 200 Kč. Od 12:30 do 15:30 budou k zakoupení ve Viktoria shopu, poté až do začátku utkání na pokladních. Platit se dá pouze v hotovosti.

Rodinná tribuna s herní zónou
V provozu opět bude Rodinná tribuna Hitradia FM Plus (sektor H). I tentokráte se speciální herní zónou, kdy si budete moci zahrát FIFU na PlayStationu.

Magazín Viktorián
V prodeji bude jako tradičně magazín Viktorián, znovu za symbolických 19 Kč v okolí stadionu a ve fanshopu. Premiérově v něm najdete rubriku Profil hráče B týmu, kterým je v prvním díle JonᚠVais. Jako již tradičně si zde přečtete také statistiky, soupisky, představení soupeře a spoustu dalšího.