Na předzápasové tiskové konferenci čelil dotazům novinářů trenér Miroslav Koubek.

Co pro vás znamená finále MOL Cupu a možnost zvednout tuto trofej nad hlavu?

Je to potvrzení naší dobré cesty v tomto roce. I v evropském poháru jsme byli úspěšní. Pokud jsme se dostali do finále MOL Cupu, tak to svědčí o tom, že kolektiv prokázal celoročně a dlouhodobě dobrou výkonost, protože cesta poháry je dlouhodobá záležitost.

Je mužstvo podle vašeho pohledu a postřehu dobře vyladěné?

To se ukáže až ve středu. Snažili jsme se tomu program uzpůsobit. V nadstavbě jsme vytížili celý kádr, abychom tu špetku sil ušetřili na pohár. Myslím, že i z pohledu včerejšího tréninku je mužstvo v pořádku.

Jak vypadá zdravotní stav mužstva? A zejména pak Václava Jemelky, který proti Baníku musel střídat.

Zranění Václava Jemelky není vážné, ale uvidíme, jestli se stihne dát do kupy. Naštěstí se nepotvrdilo žádné fatální svalové zranění. Není to vážné.

Sparta získala o víkendu titul. V jaké rozpoložení sem podle vás přijede?

Sparta přijede v tom nejlepším rozpoložení, protože má obrovský motiv. Double. Téma oslav nebude mít žádný vliv. Když se o víkendu podaří vyhrát ligu, tak můžete slavit, jak chcete a hlava pracuje pozitivně. Motivace Sparty je obrovská a oslavy jim vůbec neuškodí. Hráč se dá za tři dny dohromady a má natěšenou hlavu. Nejsme naivní, abychom si mysleli, že je toto nějaká výhoda.

Bude výhodou to, že jste tady Spartu na jaře jasně porazili?

Zajímavá otázka. Se Spartou jsme dokázali, a to nejenom tady ale také v utkání na Letné, podat velice dobrý výkon. Na Letné Vitík vyhlavičkovával míč z brankové čáry v samém závěru. Sahali jsme po remíze. Tam jsme předvedli zejména ve druhém poločase dobrý výkon. Tady se nám to podařilo báječně. Vědomí toho, že se Spartou můžeme, umíme, hrát nás posiluje. Je to dobré zjištění do finále. Navíc hrajeme na domácím hřišti. Rozhodující pro nás je, že víme, že se Spartou můžeme uspět. Sparta je ale favorit, o tom není pochyb.

Jakou roli bude hrát domácí prostředí? By stadion je rozdělen 50 na 50.

Akusticky asi žádnou, ale pokud jde o znalost domácího hřiště, tak co se týče prostorového vnímání hřiště, tak výhoda je samozřejmě na naší straně. O tom není pochyb.

Bude zásadní eliminovat velkou ofenzivní sílu Sparty?

Nepochybně. Klobouk dolu, co ti chlapci předvádějí v poslední době. Sypou to tam. Musíme podat vynikající obranný výkon. Každá zbraň se dá nějak eliminovat, předvést se to ale musí na hřišti. V posledním vzájemném zápase se nám to dařilo, tak uvidíme, jak na to navážeme.