Předposlední zápas podzimní části sezony 2019/2020 je tu, Viktoria Plzeň se představí na hřišti Slovácka. Celku z Uherského Hradiště mají viktoriáni po posledním duelu co vracet. I o tom se rozpovídali trenér Pavel Vrba a křídelní hráč Jan Kovařík.

První vzájemný zápas v této sezoně vyhrálo Slovácko v Doosan Areně 2:0. „Máme jim co vracet a doufám, že jim to také vrátíme,“ má jasno Pavel Vrba. „Slovácko je jedním z velkých překvapení podzimní části soutěže. Dokáže uhrát výsledky s týmy, které ho dříve porážely. Myslím si, že nás čeká hodně náročné utkání,“ přemýšlí kouč Viktorie Plzeň. „Slovácko je nepříjemný soupeř a my mu máme co vracet. Jedeme si pro tři body,“ předesílá pak Jan Kovařík.

Podruhé v sezoně tak Západočeši narazí na bývalého viktoriána Milana Petrželu. „Těším se na něj hodně,“ přiznává Kovařík. „Před zápasem to bude přátelské a úsměvné, po zápase doufám, že se budeme tentokráte smát my,“ doplňuje Vrba.

Trenér Pavel Vrba oslaví v pátek 6. prosince šestapadesáté narozeniny. K nim s pak přeje tři body ze Slovácka. „Doufám, že to tak bude, bylo by to hezké,“ směje se. „Slovácko je překvapením ligy, vždy hrálo ve spodní části tabulky, letos uhrálo úžasné body. Bude to náročné,“ ví. Pro zápas nemůže počítat se zraněným Davidem Limberským, zbytek týmu by měl být k dispozici.

A co od soupeře očekává Jan Kovařík? „Slovácko hraje každý rok bojovně, bude to podobné jak s Bohemkou. My bychom ale chtěli do naší hry vnést více fotbalovosti, poslední zápas jí tam moc nebylo,“ uvědomuje si.