Před odletem do švýcarské Ženevy jsme pro vás vyzpovídali asistenta trenéra Marka Bakoše.

Marku, ty už mᚠzkušenosti s vyřazovací fází evropského poháru. Co se teď klukům honí hlavou?

Zajímavá otázka. Myslím, že jsme se posunuli na hranici úspěšnosti českých klubů v evropských pohárech. Dále se české týmy moc často nedostávají. Neřekl bych, že je na nás nervozita, ale spíše očekávání velkého zápasu a zápasu, který může přinést historický úspěch.

Jak probíhala příprava na Servette?

Řekl bych, že standardně. Nedělali jsme žádné speciální věci, kterými bychom hráčům mátli hlavy. Příprava probíhala od posledního zápasu v Pardubicích, kde se nám podařilo vyhrát. Začali jsme s hráči studovat video a připravovat se na zápas.

Jak vám komplikuje práci absence Pavla Šulce a Erika Jirky?

Pavel Šulc je nejlepší střelec ligy. Do jara naskočil velmi dobře, takže určitý zásah do sestavy to je. Na druhou stranu se otevírá možnost jiným hráčům, kteří na příležitost čekali. Myslím si, že jsou připravení a kvalitativně jsou na tom podobně jako Pavel. V tom celém kontextu doufám a věřím, že nás tato ztráta neovlivní.

Co se týče Erika Jirka, ten se dává do kupy po zranění. Měl tam maličké komplikace, ale věřím, že se to otočí a co nejdřív bude zpátky. Erik do jarních bojů zatím moc nezasáhl, takže tam je ta situace trochu jiná.

Co můžeme čekat od švýcarského soupeře?

Ženeva je organizované mužstvo, které vede zkušený německý trenér s angažmá v Německu. Opírají se zejména o dobrou organizaci hry. Tím udělali problém i Ludogorci a dokázali přes něj postoupit do dalších bojů. Nutno říct, že zaslouženě. S tím se budeme muset popasovat, najít varianty tak, abychom se do nich dostali a vytvořili si šance. Současně si ale musíme dát pozor, protože mají velmi dobré útočníky a kreativní hráče. Jsou nepříjemní a soupeři umí zatopit. Soupeře máme nastudovaného a teď už to jen musíme přenést na hřiště.

Červ před odletem