Už proti Alkmaaru viktoriáni nastoupili s logem Nadace pro transplantace kostní dřeně na zádech, stalo se tak třetí sezonu v pohárové Evropě v řadě. A také ve čtvrtek proti SønderjyskE svěřenci trenéra Adriana Gužy hrdě podpoří NTKD na nových dresech Macron. V den, kdy Český národní registr dárců dřeně čítá více než 100 000 jmen!

ČNRDD zapsal do své databáze na Světový den dárců kostní dřeně (19. září 2020) stého tisícího dárce. Stal se jím třiadvacetiletý student práv z Uherského Hradiště Václav Kallus.

Nadace pro transplantace kostní dřeně dosáhla tohoto významného milníku také díky podpoře Viktorie Plzeň. Partnerství mezi oběma institucemi trvá již několik sezon, západočeský klub za tu dobu přispěl již několikrát k propagaci NTKD. Do registru také pravidelně vstupují hráči, zaměstnanci i fanoušci FCVP.

A také po celou dobu v Evropě budou Západočeši v této sezoně znovu oblékat logo Nadace pro transplantace kostní dřeně na zadní části dresu. Už se tomu tak stalo v zápase s Alkmaarem, znovu viktoriáni podpoří NTKD v domácím utkání 3. předkola Evropské ligy proti dánskému SønderjyskE.

„Sice jsme nalezli stého tisícího dárce, ale nesmíme zapomínat na těch 99 999 již zapsaných, mezi kterými jsou i fanoušci a hráči Viktorky. Všichni totiž dávají naději na život nemocným dětem i dospělým a v našich očích jsou skutečnými hrdiny,“ říká předseda správní rady NTKD a primář hematologicko-onkologického oddělení FN Plzeň Pavel Jindra.

Každoročně se v Česku uskuteční zhruba 250 – 270 transplantací kostní dřeně, z toho je přibližně 150 – 170 provedeno s nepříbuzným dárcem, a proto je potřeba národní registr neustále rozšiřovat. Pokud chcete Nadaci pomoci i vy, můžete tak učinit třeba pomocí dárcovské zprávy DMS, případně příspěvkem na transparentní účet. Více informací naleznete ZDE.