Šlágr kola o první místo v tabulce ovládli viktoriáni. Svěřenci Michala Bílka zvítězili proti Slavii jednoznačně 3:0 a svého soupeře přeskočili na čele ligy, navíc se zápasem k dobru. Právě trenér společně se střelcem úvodního gólu Tomášem Chorým utkání zhodnotil.

Zápasu napomohla červená karta Slavie a penalta pro Viktorku už ve 2. minutě. „Určitě to ovlivnilo vývoj utkání. Soupeř šel do deseti a my jsme dali důležitou branku. Byli jsme ve výhodě, ale hráli jsme trpělivě a čekali jsme na své šance, které tam byly. Dali jsme tři branky a jsme velmi spokojení,“ začal s hodnocením Michal Bílek.

Z pokutového kopu bez problémů natáhl soupeřovu s흠TomᚠChorý. „„Na penaltu jsem si věřil, jsem na ně určen. Nevybíral jsem si, kam to kopnu. Proměnil jsem, zaplapánbůh za to. Určitě se nám potom hrálo lépe. Zápas jsme zaslouženě zvládli,“ řekl útočník s číslem 15.

„Výhra nad Slavií chutná náramně. Na takový zápas se těšíme celou půl sezonu, stejně jako diváci. Fanoušků přišel plný dům, hnali nás po celou dobu. Odměnili jsme je zaslouženou výhrou 3:0,“ doplnil Choras, který má aktuálně na svém kontě čtyři ligové góly.

Západočeši jsou nyní v tabulce na prvním místě s náskokem tří bodů právě na Slavii, a navíc se zápasem k dobru. „Jsme na příčce, kde se nám hrozně líbí, ale mluvit o titulu je ještě předčasné. Je to podobné jako minulou sezonu, také jsme nic nevyhlašovali...“ má jasno trenér Bílek. „Jsme po osmém kole, bavit se o titulu je tedy hodně předčasné. V kabině o tom nepřemýšlíme, půjdeme zase zápas po zápasu,“ souhlasí Chorý.

Na viktoriány teď čeká zasloužený odpočinek v podobě repre pauzy. „Jsme rádi, že jsme skolili takhle silného protivníka. Před reprezentační přestávkou je to velmi dobrá zpráva,“ uvědomuje si kouč FCVP. „Všichni si teď odpočineme a potom do toho zase vletíme naplno!“ slibuje plzeňský střelec.

Fotogalerie