Je to tam, jsme ve finále!!! Přesně tak se viktoriáni mohli po zápase radovat v kabině. O zápase s námi hovořili střelec vítězného gólu Milan Havel a trenér Adrian Guĺa.

„Je super, že se to zvládlo, i když to bylo náročné,“ oddychl si Milan Havel. „Jsme tam! Za to jsme šastní a je to krásný pocit, že jsme si to mohli společně v kabině užít,“ těšilo krajního beka Viktorie.

Co bylo v zápase s Teplicemi nejt잚í? „Otevřít jejich poctivou defenzivu. Tím, že jsme se tam nedostávali hned v úvodu, tak jsme potřebovali být trpěliví. Věřili jsme, že šance přijde, a tak se i stalo. Vstřelili jsme vytoužený postupový gól a za to chlapcům gratuluji. Udělali jsme velmi důležitý krok k tomu, abychom naplnili dlouhodobý cíl, který máme,“ říká na úvod trenér Adrian Guža.

„Bylo to o tom přenášet hru ze strany na stranu a postupně Teplice unavit,“ prozrazuje Milan Havel. „A to se stalo, soupeři síly docházely. Jenom škoda, že jsme to neotevřeli dříve, takhle jsme to zase honili až do konce, ale na to už se zítra nikdo ptát nebude,“ dodává vzápětí.

Utkání proti sklářům skončilo stejně jako to ligové před týdnem, tedy nejtěsnější možnou výhrou 1:0. „Věděli jsme, že semifinále je specifický zápas a bylo potřebné, abychom ho dovedli do vítězství. Soupeř mohl jen překvapit, tíha zátěže ležela na našich chlapcích a jsem rád, že to zvládli. Teď půjdeme pokorně a s velkou touhou do finálového zápasu,“ slibuje Adrian Guža.

A gólem rozhodl právě Milan Havel! „Já jsem viděl, že Kobra nabíhá na centr na přední tyč. Pak si odskočil, já probíhal z penalty a jenom jsem doufal, že kdyby to vypadlo, tak budu na dorážku připravený. Krásně mi to přistálo, kdybych takových gólů dal víc, vůbec bych se nezlobil,“ usmívá se. Při následné oslavě někteří viktoriáni působili nejistě, jestli nepůjde o ofsajd. „Já si byl od první chvíle jistý, že to ofsajd nebyl,“ vysvětlil Milan Havel, proč byl jedním z mála slavících hráčů od samého začátku.

Ve finále čeká na viktoriány jedno z pražských „S.“ Proti Slavii i Spartě se navíc utkají ještě i v lize. „Jsou to velké a prestižní zápasy, které vás posouvají dále. I dnešní výhra nás posune, co se týká mentality mužstva a zkoušky nějaké trpělivosti,“ myslí si slovenský lodivod u kormidla FCVP.

„Těšíme se na to, proto hrajeme fotbal. Vážíme si každého ligového i pohárového zápasu, každého soupeře, ale tohle je prestiž. Je o co hrát v lize i v poháru. Budeme hrát doma, kde jsme velmi silní, takže je to otevřené. Máme radost, že můžeme hrát finále a chceme ho zvládnout vítězně,“ uzavírá Guža.

„Finále je až za nějaký čas, nechci předbíhat, ale určitě se budeme strašně těšit,“ má jasno Havel. „Na našem stadionu bude jasným cílem vyhrát, ale jak říkám, je to až za nějaký čas. Ted se připravujeme na Slavii,“ doplnil. Zároveň poděkoval za podporu fanouškům: „Byli slyšet, jen škoda, že nevyšlo, aby mohli být tady. Ale i tak byli slyšet, bylo jich hodně a za to jim moc děkujeme. Vždy je příjemné slyšet jméno u děkovačky, ale hlavně jsme si to užili jako tým,“ poděkoval za podporu.

Fotogalerie