Viktoria Plzeň již zná rozpis FORTUNA:LIGY 2019/2020, zároveň se pak po losu ve švýcarském Nyonu dozvěděla, že ji ve 2. předkole Ligy mistrů čeká za soupeře Olympiakos.

Olympiakos F.C.

Olympiakos je řecký tým sídlící ve městě Pireus, které se nachází jižně od Athén v Sarónském zálivu. Pireus je čtvrtým největším městem v Řecku s více než 175 tisíci obyvateli. Olympiakosu se buď přezdívá Thrylos (legenda), nebo Erythrolefki (červenobílí). Tým vznikl před 94 lety a své zápasy hraje na Karaiskakis Stadium pro 32 115 diváků.

V uplynulém ročníku řecké Superligy skončil na druhém místě se 75 body (z 30 zápasů) za neporaženým PAOKem. Ani vynikající skóre 71:17 (s nejlepším útokem v lize) Olympiakosu nestačilo na víc, a to PAOK odstartoval sezonu se dvěma odečtenými body!

Olympiakos je historicky nejúspěšnějším řeckým celkem, dohromady totiž získal 44 titulů. Ten poslední v roce 2017, tehdy ho tým z města Pireus vyhrál posedmé v řadě. Jde o jediný celek na světě, který ve své klubové historii celkem pětkrát dokázal být šampiónem své země minimálně pětkrát za sebou. Šestkrát vyhrál titul bez prohry, nikdy nesestoupil a k tomu 27krát vyhrál pohár. O kvalitě není pochyb...

Konkrétní termíny zápasů a informace o vstupenkách budou upřesněny v následujících dnech.

V případě, že Viktoria postoupí přes Olympiakos, a následně vypadne ve 3. či 4. předkole Ligy mistrů, půjde rovnou do skupinové fáze Evropské ligy.

Kdyby Viktoria přes Olympiakos nepostoupila, „spadla“ by do 3. předkola Evropské ligy, kde už by byla nasazená. Zde je seznam soupeřů daleko širší a velká spousta z nich musí ještě absolvovat předchozí předkola. Poté by samozřejmě následovalo 4. předkolo Evropské ligy, přímý souboj o skupinu.


FORTUNA:LIGA 2019/2020

Dnešním dnem se také Viktoria Plzeň dozvěděla rozpis nového ligového ročníku. Konkrétní termíny budou opět vždy upřesňovány 2-3 týdny před samotnými zápasy, nicméně již nyní tým trenéra Pavla Vrby ví, kdy koho potká. V prvním kole se představíme doma proti Olomouci v termínu 12. až 15. července, následovat bude zápas v Liberci.

S jediným ligovým nováčkem z Českých Budějovic se střetneme poprvé o víkendu 20. až 23. září na jihu Čech v rámci 10. kola. V dalším kole nás čeká doma Sparta, Slavii pak budeme hostit ve 14. kole. Podzim skončí až v polovině prosince 20. kolem (doma proti Teplicím), jarní část započne v polovině února 2020 v Opavě a základní část skončí v závěru dubna v Olomouci.

Kompletní ligový rozpis naleznete po kliknutí ZDE.