Regionální fotbalová Akademie Plzeňského kraje a Klubová fotbalová akademie Viktorie Plzeň má k dispozici nový sportovní areál! Ve středu 11. září došlo ke slavnostnímu otevření fotbalového hřiště s přírodní trávou a tréninkové multifunkční plochy na Skvrňanech. Areál vybudovalo město Plzeň a sloužit bude také žákům sportovních tříd 33. základní školy a v rámci školní výuky 15. základní škole.

Při slavnostním aktu došlo k ukázkům tréninkových jednotek na víceúčelovém sportovním hřišti. Členové Regionální akademie a Klubové fotbalové akademie Viktorie Plzeň pak sehráli modelové utkání. Za Viktorii byl přítomen kompletní management klubu. Nechyběli ani představitelé města a zhotovitele.

Provoz areálu společným výkopem zahájili první náměstek primátora Roman Zarzycký, prezident Viktorie Plzeň TomᚠPaclík, ředitelka 15. ZŠ Soňa Pavelková a ředitel 33. ZŠ Radek Růžička. „Je mi velkou ctí se podílet na otevření takto významného projektu,“ řekl přímo na místě Roman Zarzycký. „Je to fantastický projekt, který by měl pomáhat výchově mladých talentů nejen ve fotbalové akademii, ale také v návazné klubové akademii. Bylo zde vybudováno tréninkové multifunkční hřiště a tréninkový kopec, tzv. powerhill s umělým trávním kobercem,“ doplnil.

„Tento nově vybudovaný areál umožní systematickou a ještě efektivnější sportovní přípravu členů fotbalových akademií a současně jasně potvrzuje dlouhodobou a cílenou podporu města Plzně sportu a tělovýchově mládeže, za což městu patří naše velké poděkování,“ zdůraznil TomᚠPaclík, prezident FC Viktoria Plzeň. „Podobný tréninkový areál je v České republice poměrně unikátní. Největím vzorem nám byla akademie Ajaxu Amsterdam,“ dodal TomᚠPaclík.

„Komplex je navržen tak, aby se na něm mohly hrát nejvyšší žákovské a dorostenecké soutěže. Dosud akademie trénovaly většinou na hřištích s umělou trávou a hřiště s přírodní trávou si musely pronajímat. To, že nyní máme vlastní hřiště s přírodní trávou včetně multifunkčního areálu vnímám jako obrovský posun v kvalitě tréninkového procesu a chtěl bych všem stranám, které se na vzniku tohoto areálu podílely, poděkovat,“ doplnil předseda Viktoria Plzeň – fotbal, z.s., Petr Žitek.

Fotogalerie