Dorostenci FCVP U19 mají za sebou první zápas v UEFA Youth League. A start to byl opravdu jeden z nejt잚ích – ve slavné akademii La Masia prohráli na hřišti Johana Cruyffa s Barcelonou 0:3. Utkání zhodnotil gólman Viktor Baier, útočník Robert Aubrecht a trenér Ondřej Šiml.

„Hráli jsme s opravdu silným soupeřem, se kterým jsme se ještě nikdy nesetkali. Mají ohromnou individuální kvalitu. Nasazení a pracovitost, to tam od našich kluků bylo, ale proti takovému týmu to nestačilo,“ začal s hodnocením trenér Ondřej Šiml.

„Pro nás je to obrovská škola, protože to, co jsme dneska viděli, tak to v Čechách není. Je to něco neskutečného. Jak drží balon, jejich pohyb na hřišti… Neskutečná úroveň!“ vyzdvihl úroveň barcelonského dorostu Robert Aubrecht.

Právě on se za stavu 0:2 propracovával do vyložené šance, ale v dobré pozici míč minul. „Seběhl jsem si na přední tyč, kam jsem dostal výborný balon. Chyběl mi kousek. Kdybych to trefil, tak je to asi gól. Byla to obrovská škoda, mohlo to vypadat úplně jinak,“ přemýšlí ofenzivní hráč Viktorie Plzeň.

Viktoriáni se ve velkém vedru pěkně proběhli, mladí Blaugranas často drželi míč na svých kopačkách. „Čekali jsme, že to bude fyzicky náročné. Co jsme je viděli už jen na videích, tak jejich kvalita v držení míče je ohromná. Museli jsme poctivě bránit,“ prozradil kouč Šiml.

Hlavní hvězdou zápasu byl jednoznačně gólman Viktor Baier, který předvedl neskutečných 16 zákroků. „Cítím se dobře, ale v první řadě mě samozřejmě mrzí prohra. Individuální výkon je až druhá část úspěchu. Mnohem radši bych vyměnil výhru za svůj horší výkon. Každopádně jsem rád, že jsem předvedl, co umím,“ řekla skromně brankářská jednička.

„Pořád je na čem pracovat, můžu se neustále posouvat. Vyzkoušeli jsme si, jaké je to hrát proti jednomu z nejlepších týmů na světě. Práce je dost a dnešek mě bude motivovat do dalších zápasů, abych předváděl ještě lepší výkony,“ doplnil Baier svá slova.

Fotogalerie