V pondělí dopoledne odlétá tým Viktorie Plzeň do řeckých Atén vstříc odvetnému utkání 2. předkola Ligy mistrů proti Olympiakosu. Co před odletem řekli obránci LukᚠHejda s Davidem Limberským? A v jakém složení Plzeňané odcestovali?

„Olympiakos určitě bude dobře nachystaný do obrany, což ukázal už u nás, kde ale hrál trochu jinak. Doma to bude více tlačit dopředu a nenechá nás rozehrávat,“ tuší Hejda. „V ofenzivě je to nepříjemný soupeř. Připravovali jsme se opět na celý tým, nebylo třeba na žádné jednotlivce,“ ví obránce Viktorie.

David Limberský první zápas kvůli trestu pozoroval z tribuny. „Jsou silní na balonu, ale myslím si, že jsme byli v tom zápase lepší. Škoda, že jsme nedali gól, ale výsledek do odvety nemáme špatný,“ myslí si. V Řecku očekává náročného soupeře: „Doma jsou o hodně silnější, o tom víme. Odveta nebude jednoduchá, i vzhledem k tomu počasí. Asi nejsme favoriti, ale chceme překvapit.“

Defenzivní řady Viktorie ví, že bude třeba přežít hlavně začátek utkání. „Uvidíme, s čím nastoupí. Osobně si myslím, že na nás vletí, takže to bude důležité zachytit. Doma jsme udrželi 0:0, hlavně ta nula vzadu je důležitá,“ říká Hejda. „Hrajeme lepší fotbal než v minulé sezoně, tak věřím, že to vydržíme a v úterý to potvrdíme,“ uzavírá David Limberský.

Kádr pro odvetu s Olympiakosem

Brankáři: Matúš Kozáčik, Aleš Hruška, Dominik Sváček.
Obránci: Jakub Brabec, Luděk Pernica, David Limberský, Radim Řezník, Adam Hloušek, LukᚠHejda.
Záložníci: Patrik Hrošovský, Joel Kayamba, Roman Procházka, Jan Kovařík, LukᚠKalvach, TomᚠHořava, Dominik Janošek, Jan Kopic, Ondřej Mihálik.
Útočníci: Michael Krmenčík, TomᚠChorý.

Fotogalerie