FC Viktoria Plzeň se dlouhodobě snaží pomáhat tam, kde je potřeba. Klub si váží práce všech, kteří jsou dennodenně v první linii a pečují o naše bezpečí. I proto jim v uplynulých měsících různou formou pomáhal či děkoval.

  • ŠITÍ ROUŠEK PRO NEMOCNICI

Fanoušci z řad Ultras, Dobrovolnické centrum ADRA Klatovy a Dobrovolnické centrum ADRA Plzeň se spojili s Viktorkou a ušili roušky pro Fakultní nemocnici.

  • DRESY PRO ZÁCHRANÁŘE

Na začátku dubna vyrazili trenér Adrian Guža, jeho asistent Marek Bakoš a generální manažer klubu Adolf Šádek osobně na výjezdovou základnu Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje v Plzni na Borech, kde do rukou záchranářů předali 100 originálních a podepsaných hráčských dresů.

  • OBĚDY PRO MĚSTSKÉ POLICISTY

Celý jeden týden vozili hráči a trenéři plzeňské Viktorie obědy z restaurace Klubovka pro městské policisty v Plzni. Společně s nealko nápoji Pepsi vyrazil každý den jeden hráč a jeden člen trenérského týmu na stanici a osobně předal několik desítek obědů. Jezdilo se ve složení Kozáčik – Hruška, Guža – Bucha, Bakoš – Kopic, Kubalík – Kayamba, Zimen – Chorý.

  • PROSTŘEDKY PRO SENIORY

Společně s generálním partnerem Doosan Škoda Power darovala Viktoria jednorázové ústenky a dezinfekční prostředky pro domovy seniorů. Nejprve v Domově poklidného stáří ve Vejprnicích, posléze v Domově seniorů Sv. Jiří na Doubravce. Tam si místní klienti dokonce připravili děkovný transparent v červenomodrých barvách.

  • VELIKONOČNÍ NADÍLKY

Současná situace řadě dětí neumožnila během velikonočních svátků navštívit rodiče, a tak se jim Viktoria Plzeň alespoň trochu rozhodla udělat radost. Jean-David Beauguel odvezl a předal dárkové tašky pro děti ve Fakultní nemocnici v Plzni na Lochotíně, LukᚠKalvach a sportovní ředitel Zdeněk Psotka pak v dětském domově Domino v Plzni na Skvrňanech.

  • OCHRANNÉ ŠTÍTY PRO FN PLZEŇ

Prezident klubu TomᚠPaclík se rozhodl zakoupit a osobně předat celkem 1000 ochranných štítů pro lékaře a zdravotnický personál v plzeňské nemocnici. „Moc děkujeme za vše, co pro nás FC Viktoria dělá,“ řekl s díky ředitel Fakultní nemocnice Plzeň Václav Šimánek.

HRAJEME! I DÍKY VÁM

Ligová fotbalová asociace děkuje všem záchranářům, lékařům, zdravotním sestřičkám a dalším obětavým pracovníkům v první linii, kteří se zasloužili o zvládnutí složité epidemiologické situace v naší zemi. Díky jejich obětavému nasazení se mohou v tomto týdnu naplno znovu rozběhnout obě nejvyšší soutěže – jako jedny z prvních v Evropě.

V následujících týdnech se fanoušci mohou podělit se svými zkušenostmi a LFA bude tyto příběhy zpracovávat a ty nejzajímavější zveřejňovat na stránce hrajemeidikyvam.cz

„Velmi si vážíme zapojení všech klubů a vnímáme to tak, že zdravotníkům můžeme poděkovat všichni společně napříč FORTUNA:LIGOU i FORTUNA:NÁRODNÍ LIGOU. Už během samotné pandemie se profesionální fotbal zachoval velmi zodpovědně, řada klubů přispěla a už finančně, nebo jinou formou a touto kampaní nyní společenská odpovědnost českého profesionálního fotbalu vygraduje,“ popsal marketingový a obchodní ředitel LFA Daniel Hajný.