V pondělí 3. dubna se od 19:00 vyhlašoval ve velkém sále M욝anské Besedy nejúspěšnější Sportovec města Plzně a Sportovec Plzeňského kraje za rok 2022. Obě kategorie opanoval gólman Jindřich Staněk. Úspěch slavila i celá FC Viktoria Plzeň, která se stala týmem uplynulého roku. Za nejlepšího trenéra byl oceněn Michal Bílek.

V minulém roce to byla pořádná jízda! Viktorka vyhrála svůj šestý mistrovský titul, který byl možná nejpřekvapivější v celé její historii. V aktuální sezoně díky prvenství z předešlého ročníku byli Západočeši nasazeni do 2. předkola Ligy mistrů, ze kterého přes tři soupeře prošli až do základních skupin nejprestižnější fotbalové klubové soutěže světa.

Díky svým velkým úspěchům svěřenci trenéra Michala Bílka opanovali anketu Sportovec města Plzně 2022. Právě sedmapadesátiletý kouč se stal trenérem Plzně 2022, FC Viktoria Plzeň získala ocenění za tým roku a nejlepším jednotlivcem města Plzně a celého Plzeňského kraje se stal Jindřich Staněk.

„Je to pro mě obrovská čest. Když jsem byl do podobné ankety nominován před lety v Českých Budějovicích, tak jsem skončil desátý,“ usmívá se Jindřich Staněk. „V Plzni a celém kraji je spoustu úspěšných sportovců, o to cennější pro mě tohle vítězství je. Samozřejmě musím poděkovat celému týmu a trenérům, bez kterých by to nebylo možné,“ říká šestadvacetiletý gólman.

Cenu za týmový úspěch převzal TomᚠChorý. „Minulý rok byl fantastický. Největší euforie probíhala samozřejmě při zisku titulu, ale to, co se dělo po zápase s Karabachem, to bylo něco neuvěřitelného. Za cenu jako tým děkujeme a vážíme si jí,“ prozradil vytáhlý útočník.

Trenérem roku se stal zcela po zásluze Michal Bílek. „Měli jsme výjimečný rok, nečekaně jsme vyhráli ligu a postoupili jsme do Champions League. Pochvala patří všem lidem v klubu! Hlavně hráči předváděli skvělé výkony,“ uvědomuje si šéf lavičky Viktorie Plzeň.