Hned několik viktoriánů zanechalo v utkáních baráže o mistrovství světa nebo kvalifikace o postup na EURO jednadvacítek svou stopu. Výsledkově se nejvíce dařilo našim zástupcům v české U21. Vidět byla ale i naše nová naděje Matej Trusa.

ČESKÁ REPUBLIKA

Hned tři viktoriáni se objevili v nominaci Jaroslava Šilhavého na čtvrteční barážové utkání o postup na MS proti Švédsku. Milan Havel nastoupil v 76. minutě, Jan Sýkora přišel na plac v nastavení místo Sadílka a stejně jako Havel odehrál celé prodloužení, v němž reprezentace bohužel prohrála a světový šampionát v Kataru se jí tedy týkat nebude.

V úterním přátelském utkání s Walesem nastoupil mezi třemi tyčemi Jindřich Staněk, Češi šli ve 32. minutě zásluhou Součka do vedení, ale o dvě minuty později Jindru překonal nechytatelnou ranou k tyči Colwill. O poločase jej v brance nahradil Vaclík, s nímž na plac vyběhl i Jan Sýkora, který na hřišti zůstal až do konce utkání. Milan Havel se kvůli zranění zápasu neúčastnil.

ČESKÁ REPUBLIKA U21

Čeští fotbalisté do 21 let v pátek v Albánii odehráli sedmý z deseti zápasů kvalifikační skupiny o mistrovství Evropy. Svěřenci trenéra Jana Suchopárka potřebovali navázat na úvodní domácí výhru 4:0 z loňského září, aby si nezkomplikovali boj o postup. Zvítězit se jim nakonec opravdu podařilo, tentokrát to ale bylo těsné.

V utkání totiž padla jen jedna branka, a to vlastní. Za záda gólmana Simoniho si, šastně pro Čechy, míč srazil stoper Sergio Kalaj. Na gólové akci se podílel i Pavel Šulc, jenž byl střídán v nastavení. Druhý viktorián v národním týmu U21, stoper Robin Hranáč, který momentálně hostuje v Pardubicích, odehrál celý zápas a má tak zásluhu na čistém kontě.

V úterý lvíčata sehrála další zápas v Andoře, který zvládla poměrem 3:0. Robin Hranáč byl opět součástí nepropustné defenzivy, tentokrát ale v 63. minutě střídal. Pavel Šulc do hry nezasáhl.

SLOVENSKÁ REPUBLIKA U21

Čerstvý vítr v řadách Viktorie Matej Trusa v pátek nastoupil v dresu slovenské reprezentace do 21 let a byl pořádně vidět. Defenzivě Severního Irska dával zabrat a dostal se hned do několika šancí, přičemž jednu z nich dokázal přetavit v branku. V závěru prvního dějství propasíroval balón za záda soupeřova gólmana. Irové pak sice ještě srovnali, ale Slováci si nakonec zvládli uzmout vedení nazpět a z utkání vzešli jako vítězové.

Slovenští mladíci o čtyři dni později čelili silným vrstevníkům ze Španělska, jimž po dramatickém souboji nakonec podlehli 2:3. Matej Trusa hrál do 62. minuty.

Fotogalerie