13. 7. 2019    Zápas

Viktoriáni zvládli úvod sezony vítězně, Olomouc porazili 3:1

FC Viktoria Plzeň
40. Kayamba
71. Kopic
90+4. Kovařík

1. kolo / Sobota 13. 7. 2019, 19:30 / Doosan Arena

1. kolo / Sobota 13. 7. 2019, 19:30
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

3:1

(1:1)

SK Sigma Olomouc

34. Plšek (pen.)

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Hejda (34. Pernica), Brabec, Limberský – Hrošovský, Kalvach – Kayamba, Čermák, Kopic (88. Kovařík) – Krmenčík (78. Chorý)

SK Sigma Olomouc

Reichl – Sladký, Beneš, Štěrba, Vepřek (90. Zmrzlý) – Texl (70. Pilař), Houska, Greššák, Plšek (81. Nešpor), Falta – Yunis

statistiky

Branky: 40. Kayamba, 71. Kopic, 90+4. Kovařík – 34. Plšek (pen.), ŽK: Kopic, Kayamba – Štěrba, Greššák, Falta, Yunis, Vepřek, Látal (trenér), 2. ŽK+ČK: 70. Yunis, Rozhodčí: Pechanec – Flimmel, Melichar

Diváci: 9611

Viktoriáni, konečně jsme se zase dočkali, nový ročník FORTUNA:LIGY se znovu rozjel na plné obrátky. Západočeši v rámci 1. kola přivítali na svém hřišti Sigmu Olomouc a fanoušci mohli domů odcházet spokojeni. Jejich oblíbenci totiž úvod sezony zvládli.

Plzeňané naskočili do zápasu nabiti novou energií a během prvních minut mohli hned několikrát otevřít skóre ve svůj prospěch. Hodně vidět byl na pravé straně Radim Řezník, který dvakrát krásně našel ve vápně Michaela Krmenčíka, tomu ale při obou šancích chyběly centimetry.

Příležitosti k otevření střelecké listiny Plzně v sezoně 2019/20 měl také Aleš Čermák, ale ani jemu štěstí při dvou pokusech nepřálo. Západočeši sice byli od začátku duelu aktivní, ale jako první se bohužel radovali hosté. Nařízenou penaltu proměnil Jakub Plšek.

V Doosan Areně bylo smutno pouze šest minut. Skvěle hrající Aleš Čermák ve 40. minutě nacentroval za olomouckou obranu na Joela Kayambu a konžský záložník se dočkal svého prvního gólu v červenomodrém dresu, který také řádně oslavil – dvojitým saltem před kotlem fanoušků. Oblíbenec plzeňských tribun trefou z otočky zařídil poločasovou remízu 1:1.

I do druhé pětačtyřicetiminutovky vstoupili lépe domácí fotbalisté, kteří předváděli jednu krásnější akci než druhou. Zaslouženého vedení se dočkali v 71. minutě. Opět to byl Aleš Čermák, jenž se před velkým vápnem šikovně prosmýkl mezi hráči Olomouce, našel Jana Kopice a ten nekompromisně levačkou otočil průběh zápasu na stranu Viktorie.

Plzeňští se mohli na sklonku utkání ještě několikrát uklidnit třetí pojišovací brankou. A jednu nakonec vstřelili! V úplném závěru se chytrým lobem prosadil střídající Jan Kovařík, u jeho gólu zkompletoval hattrick asistencí Aleš Čermák. Viktoriáni zvládli první zápas sezony, vyhráli 3:1 a připsali si úvodní tři body do ligové tabulky.

Záznam