28. 7. 2024    Zápas

Vítězná domácí premiéra! Z penalty rozhodl Pavel Šulc

FC Viktoria Plzeň
56. Šulc

2. kolo / Neděle 28. 7. 2024, 20:00 / Doosan Arena

2. kolo / Neděle 28. 7. 2024, 20:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

1:0

(0:0)

FC Hradec Králové

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Jedlička – Hranáč, Jemelka, Dweh – Červ, Kopic, Cadu (82. M. Havel), Kalvach (C), Šulc (90+8. Sojka) – M. Vydra (82. Jirka), Vašulín (72. Ricardinho)

FC Hradec Králové

Zadražil – Ja. Klíma (82. Koubek), Čihák, K. Spáčil, Harazim, Kodeš (C), Dancák, Horák, Čmelík (60. Náprstek), P. Juliš (90+3. Hais), Mihálik

statistiky

Branky: 56. Šulc

ŽK: 58. Klíma, 65. K. Spáčil, 65. David Horejš, 86. Koubek

Rozhodčí: Hocek – Ratajová, Kotalík

Střely na bránu: 6 - 2

Střely mimo: 2 - 2

Rohy: 7 - 1

Ofsajdy: 2 - 2

Fauly: 5 - 14

Diváci: 10117

Viktoriáni dokázali doma udolat Hradec 1:0. Rozhodl z penalty Pavel Šulc

Úvod druhého ligového zápasu příliš ofenzivní smrště nenabídl. Až v patnácté minutě vyzkoušel pozornost Adama Zadražila Honza Kopic. Jeho přízemní pokus ale hradeckého brankáře nezaskočil. Pět minut na to zkoušel levačkou ohrozit bývalého kolegu Daniel Vašulín. Jeho střela ale Zadražila neohrozila.

V šestadvacáté minutě měla Viktoria výhodu volného přímého kopu. Toho se ujal Brazilec Cadu. Jeho střelecký pokus ale zastihl Zadražila připraveného. Tlak Viktorie sílil. Po půlhodině hry postrčil do šestnáctky balon Matěji Vydrovi Cadu. Vydra to zkoušel na první tyč. Zadražila ale nenachytal a hradecký brankář si tak připsal další zákrok.

Pětatřicátá minuta a šance Daniela Vašulína. Tomu balon na hranici malého vápna přistrčil po autovém vhazování Matěj Vydra. Vašulín dokázal tělem odstrčit Čiháka a z otočky vypálit. Naneštěstí trefil prostor, kde stál Zadražil. To bylo pro první poločas vše. Do kabina se šlo za bezbrankového stavu.

Hned po několika vteřinách druhé půle se hnal na Zadražila Matěj Vydra. Balon byl nakonec příliš dlouhý a hostující brankář byl u míče první. Navíc byl máván ofsajd. V padesáté čtvrté minutě přišla první branka. Kodeš se snažil ubránit v šestnáctce Dweha. Při snaze ukopnout balon ale zasáhl liberijského reprezentanta, který se potácel k zemi.

K exekuci pokutového kopu se postavil Pavel Šulc. Jeho záměr ale přečetl brankář Zadražil a pokutový kop lapil. Smůla pro Hradec byla, že balon vyrazil přímo zpět na Pavla Šulce, který u reparátu uspěl a napodruhé balon uklidil do sítě.

Pak se začali dít věci! Hosté se v sedmdesáté minutě radovali z vyrovnání. Radost jim ovšem zkazili pánové ve vozovně. VAR totiž vyrovnání odvolal. Pět minut poté musel vytáhnout zákrok zápasu Martin Jedlička, který v souboji tváří v tvář porazil Daniela Horáka, čímž udržel našim barvám vedení. Chvilku na to se na Zadražila řítil Honza Kopic, ale toho nakonec čistě odzbrojila dvojice hradeckých beků.

Viktoriáni druhou branku nepřidali a Hradec se vyrovnání nedočkal. Utkání v Doosan Areně končí hubeným vítězstvím 1:0.

×
Dnes v 17:00 | Chance liga 2024/2025
FK Jablonec
FC Viktoria Plzeň