18letý záložník Pavel Šulc se odpojil od kádru Viktorie Plzeň na soustředění ve španělské Esteponě a odletěl zpět do České republiky, kde se od nového týdne bude hlásit v týmu druholigové Vysočiny Jihlava.

Rodák z Karlových Varů nastupoval během podzimu v týmu dorostu U19 v UEFA Youth League. Ve všech šesti zápasech odehrál plnou porci minut a patřil mezi největší opory celku trenéra Jiřího Žiláka. Zaujal i trenéry A-týmu, kteří ho zapojili do zimní přípravy. Společně s dalším mladíkem Tomášem Keplem pak odcestoval i na soustředění do Španělska, které nyní opouští – zbytek sezony totiž stráví na hostování ve Vysočině Jihlava.

„Pavel je talentovaný hráč, což prokazoval nejen v mládežnické Lize mistrů, ale i v domácí soutěži, v mládežnické reprezentaci a nyní v zimě v trénincích a zápasech za A-tým. V Jihlavě by měl mít větší herní prostor, získá zde cenné zkušenosti v prostředí dospělého fotbalu a my věříme, že hostování v jeho hráčském rozvoji pomůže,“ vysvětlil tento krok generální manažer týmu Adolf Šádek.