7. 12. 2018    Zápas

Dvougólový nástup předurčil vítězství Plzně na zlínské Letné

FC Viktoria Plzeň

18. kolo / Pátek 7. 12. 2018, 18:00 / Letná

18. kolo / Pátek 7. 12. 2018, 18:00
Letná

FC Trinity Zlín

0:2

(0:2)

FC Viktoria Plzeň

4. Chorý
8. Kovařík

sestavy

FC Trinity Zlín

Dostál – Bačo (85. Železník), Buchta, Gajič – Matejov, Podio, Jiráček (C), Bartošák – Hronek, Vyhnal, Holík (79. Jakubov).

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Havel, Pernica, Hubník (C), Kovařík – Petržela (77. Ekpai), Hrošovský, Čermák (81. Hořava), Procházka, Kopic – Chorý (89. Řezníček).

statistiky

Branky: 4. Chorý, 8. Kovařík, ŽK: Matejov, Jiráček – Petržela, Rozhodčí: Lerch – Kříž, Myška.

Diváci: 3472

Pavel Vrba musel sáhnout před zápasem ve Zlíně hlavně do obrany, kde mu kvůli zraněním vypadli krajní beci Limberský s Řezníkem, karetní trest si navíc stále ještě odpykává také Hejda. Kovařík s Havlem ale trenéru Vrbovi důvěru rychle splatili. Ve čtvrté minutě našel právě Kovařík volného Chorého pro první gól zápasu, o chvíli později pak sám výborně zakončoval vysokou přihrávku od Havla. Dvougólové vedení Západočeši udrželi až do konečného hvizdu.

Viktoriánům vyšel vstup do zápasu na výbornou. Kovařík si seběhl na skvělou kolmici od Čermáka za obranu soupeře, odcentroval přesně na malé vápno do nohy Tomáši Chorému a ten už si věděl rady. Zapsal tak druhý gól ve druhém utkání v řadě.

Skvělý úvod ale ještě pokračoval. Hned v osmé minutě našel Havel volného Kovaříka na druhém kraji pokutového území a ten se do míče opřel ihned z voleje. Jeho nekompromisní dělovka zaplula pod břevno zlínské brány a Viktorka vedla už 2:0.

Ve zbytku prvního poločasu už se toho moc nebezpečného ani před jednou z branek neudálo, na další větší šanci si tak museli diváci počkat až do druhé půle. Zhruba po hodině hry měli viktoriáni k dispozici přímý kop nějakých dvacet metrů od brankové čáry, téměř přesně na ose hřiště. Exekuce se ujal Jan Kovařík a zkoušel to přes zeď přímo k pravé tyči, brankář Dostál se tam ale dostal včas a balon vyrazil mimo tři tyče.

Poté protáhl na druhé straně pěknou dalekonosnou střelou Aleše Hrušku Bartošák, plzeňský brankář se prolétl a balon směřující do horního rohu branky vytěsnil na roh. Plzeň následně měla několik zajímavých brejků, ani jeden ale nedokázala dotáhnout do zakončení. Dvougólové vedení z úvodu utkání tak přetrvalo až do samotného konce.