7. 9. 2022    Zápas - poháry

Na úvod skupiny Ligy mistrů prohra v Barceloně

FC Viktoria Plzeň
13. Kessié
34. Lewandowski
45+3. Lewandowski
67. Lewandowski
71. Ferran Torres

1. kolo / Středa 7. 9. 2022, 21:00 / Camp Nou

1. kolo / Středa 7. 9. 2022, 21:00
Camp Nou

FC Barcelona

5:1

(3:1)

FC Viktoria Plzeň

44. Sýkora

sestavy

FC Barcelona

ter Stegen – Sergi Roberto (46. Piqué), Christensen, Koundé, Jordi Alba – Kessié (81. Torre), de Jong, Pedri (75. Gavi) – Dembélé (75. Depay), Lewandowski, Ansu Fati (65. Ferran Torres)

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Havel, Hejda, Pernica, Jemelka (86. Holík) – Bucha, Kalvach – Sýkora (79. Pilař), Vlkanova (78. Čermák), Mosquera (79. Jirka) – Chorý (66. Bassey)

statistiky

Branky: 13. Kessié, 34. Lewandowski, 45+3. Lewandowski, 67. Lewandowski, 71. Ferran Torres – 44. Sýkora, ŽK: Pernica, Mosquera, Chorý, Jemelka, Rozhodčí: Visser – Vanyzere, Nijssen (všichni Belgie)

Diváci: 77 411

Viktorka má za sebou úvodní duel skupinové fáze Ligy mistrů. A vstup to byl velmi těžký – proti Barceloně prohrála na slavném Camp Nou 1:5. Čestný gól Západočechů vstřelil na konci prvního poločasu Jan Sýkora.

Viktoriáni začali skvěle a byli to oni, kteří se dostali hned do dvou brejkových situací, ale ani jednu nedokázali dotáhnout do úspěšného konce. Naopak Barcelona se radovala hned ze své první střelu na bránu – rohový kop Ousmaneho Dembélého prodloužil Jules Koundé na volného Francka Kessiého a ve 13. minutě to bylo 1:0.

Jako další se do dobré pozice dostal Ansu Fati, svou táhlou střelu zpoza vápna zamířil těsně mimo tři tyče. Do dvougólového vedení poslal Blaugranas kanonýr Robert Lewandowski, když z protiútoku po plzeňské ztrátě ve středu hřiště zakončil celou akci. Chvíli poté se Jindřich Staněk zaskvěl proti tečované střele Sergiho Roberta.

Pět minut před koncem poločasu si nádherně vyměnil míč Lewandowski se zakončujícím Pedrim, jehož přehození Staňka na brankové čáře zachránil Jemelka. Ještě před odchodem do kabin viktoriáni snížili – Jemelka vyslal načechraný centr na hlavičku Jana Sýkory a Západočeši se mohli na Camp Nou radovat! Barcelona si ale téměř ihned vzala dvougólové vedení zpět, hlavou se trefil i Lewandowski, a poločas tak skončil 3:1 pro domácí.

Druhá pětačtyřicetiminutovka začala šancí Plzně, po centru Kalvacha přestřelil hlavou Hejda. V 65. minutě zahodili svěřenci Michala Bílka obrovskou příležitost, když přízemní centr Jhona Mosquery napálil z malého vápna TomᚠChorý nad břevno. O minutu později dovršil Lewandowski hattrick, 4:1.

Dvacet minut před koncem Dembélé šikovným obloučkem našel střídajícího Ferrana Torrese a ten z voleje vsítil pátý gól Barcelony. Do konce utkání už se více nestalo, a tak Západočeši podlehli domácímu týmu 1:5.

Záznam

Sestřih

Související články