5. 11. 2022    Zápas

Každá série jednou končí, Viktorka po 11 letech prohrála doma se Spartou

FC Viktoria Plzeň

15. kolo / Sobota 5. 11. 2022, 18:00 / Doosan Arena

15. kolo / Sobota 5. 11. 2022, 18:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

0:1

(0:0)

AC Sparta Praha

82. Pavelka

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Havel, Hejda, Pernica, Jemelka – Bucha, Kalvach – Jirka (84. Bassey), Vlkanova (87. Dedič), Mosquera – Chorý

AC Sparta Praha

Kovář – Mejdr, Vitík, Sørensen, Zelený – Sadílek, Panák, Pavelka, Haraslín (62. Daněk) – Čvančara (90+2. Juliš), Kuchta (73. Minčev)

statistiky

Branka: 82. Pavelka, ŽK: Mosquera, Hejda – Pavelka, Mejdr, Priske (tr.), Kovář, Rozhodčí: Černý – Hájek, Antoníček

Diváci: 10 898

Všechno má svůj konec. A dnes je to konec série FCVP. Viktoriáni po dlouhých 11 letech prohráli domácí ligový duel se Spartou, Pražané vyhráli na západě Čech 1:0 po trefě Davida Pavelky ze závěru.

Hosté z Prahy začali aktivněji a v 7. minutě si vytvořili první velkou šanci utkání. Jan Mejdr z pravé strany přízemním centrem našel Jana Kuchtu, ten ale z otočky vypálil těsně vedle pravé tyče. Viktoriáni odpověděli po dvaceti minutách hry, kdy pěkně rozehráli rohový kop nakrátko, ale šajtli Lukáše Kalvacha líznul hlavou mimo TomᚠChorý.

Letenští si ještě před odchodem do kabin vypracovali i další stoprocentní příležitost, Kuchta odcentroval na Zeleného, jehož hlavičku bravurně zlikvidoval Staněk. Po poločase tak na světelných tabulích svítilo bezbrankové skóre.

První plzeňskou střelu přímo mezi tři tyče měl na svědomí Adam Vlkanova, jenže Matěj Kovář si s ní poradil. Nejaktivnějším hráčem před Staňkovou bránou byl z kádru Sparty Jaroslav Zelený, do další možnosti se dostal po centru Lukáše Sadílka, a i tentokrát hlavičkoval jen o kousek vedle.

V 82. minutě se Pražané dostali do vedení, po rohu se prosadil zcela osamocený David Pavelka. Pro Viktorku tak skončily hned dvě dlouhé série – dlouhých 13 zápasů v řadě neprohráli ligový zápas se svým dnešním soupeřem na domácí půdě, celkově pak 35 utkání ve FORTUNA:LIZE nepoznali svěřenci trenéra Michala Bílka porážku. Až dodnes…

Záznam