14. 2. 2019    Zápas - poháry

Pernicův večer! Obránce Plzně dvěma góly otočil zápas s Dinamem Záhřeb

FC Viktoria Plzeň
54. Pernica
83. Pernica

R32 / Čtvrtek 14. 2. 2019, 21:00 / Doosan Arena

R32 / Čtvrtek 14. 2. 2019, 21:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

2:1

(0:1)

GNK Dinamo Záhřeb

41. Olmo

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Havel, Pernica, Hubník, Kovařík – Hořava, Hrošovský – Ekpai (70. Petržela), Čermák (46. Procházka), Kayamba – Beauguel (81. Chorý).

GNK Dinamo Záhřeb

Livakovič – Stojanovič, Théophile-Catherine, Dilaver, Leovac – Gojak, Ademi, Olmo – Šitum (64. Moro), Petkovič, Oršič (76. Atiemwen).

statistiky

Branky: 54. Pernica, 83. Pernica – 41. Olmo, ŽK: Hubník, Procházka, Kovařík – Stojanovič, Leovac, Rozhodčí: Gözübüyük – Schaap, de Vries (všichni Nizozemsko).

Diváci: 9731

Po roce opět v jarní fázi Evropské ligy. A vítězně! Viktoriáni v druhém poločase otočili vývoj utkání proti Dinamu Záhřeb a chorvatského soupeře porazili 2:1. Hrdinou zápasu se stal Luděk Pernica, který vstřelil své úvodní dva góly v červenomodrém dresu.

Vstup do zápasu byl od obou týmů spíše opatrný. K prvním nebezpečnějším střelám se dostali Jan Kovařík a Jean-David Beauguel, oba pokusy ale skončily mimo tři tyče Livakovičovy brány. Hosté se ukázali po více než půl hodině hry. Dani Olmo na pravé straně předvedl hezkou individuální akci, po zemi nacentroval do pokutového území, ale střelu Maria Šituma z první zastavil hlavičkou Luděk Pernica.

Dinamo se těšně před koncem prvního poločasu nakonec dostalo do vedení. Bruno Petkovič našel šikovnou přihrávkou ve vápně volného Olma, který si poradil zkušeně, když dokázal přehodit vyběhnuvšího Kozáčika. Chorvatský celek tak po úvodní pětačtyřicetiminutovce vedl nad Západočechy 1:0.

Do druhé půle ale viktoriáni vstoupili přesně tak, jak bylo potřeba. Luděk Pernica skvěle zastavil protiútok Záhřebu a následně sám rozjel akci domácích. Stoper Plzně vyvezl míč, posunul ho doleva na Beauguela, ten mu jej vrátil centrem do vápna a osmadvacetiletý obránce si připsal svůj první gól v červenomodrém dresu – 1:1!

Ve fosforové barvě hrající Záhřeb měl o pár minut později možnost strhnout vedení zpět ve svůj prospěch. Mislav Oršič napřáhl ke střele za vápnem a jen o pár čísel minul Kozáčikovu svatyni. Čtvrt hodiny před koncem mohl zase zvrátit skóre Beauguel na plzeňskou stranu, i jeho druhý hlavičkový pokus v zápase však mířil mimo tři tyče. Nepovedlo se to ani Romanu Procházkovi, který zamířil přímo na připraveného Dominika Livakoviče.

Tento večer nakonec zcela patřil Luďku Pernicovi! Centr Patrika Hrošovského od rohového praporku našel hlavu Romana Procházky, ten ještě prodloužil na Pernicu a hrdina večera otočil vývoj utkání. Viktoriáni tak díky jeho dvěma prvním gólům v plzeňském dresu zvítězili v úvodním dvojzápase s Dinamem Záhřeb 2:1.