5. 4. 2016    Zápas

Viktoria v prvním semifinále nestačila na Mladou Boleslav

FC Viktoria Plzeň

Semifinále 1 / Úterý 5. 4. 2016, 15:00 /

Semifinále 1 / Úterý 5. 4. 2016, 15:00

FK Mladá Boleslav

1:0

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

74. Čermák

sestavy

FK Mladá Boleslav

Diviš – Jánoš, Kúdela, Ščuk, Fleišman – Ščuk, Rada – Malpon (41. Takács), Čermák (81. Klobása), Kalabiška – Magera (73. Chramosta)

FC Viktoria Plzeň

Bolek – Řezník, Hejda, Baránek, Končal – Hrošovký, Boček (46. Kovařík) – Rajtoral (71. Petržela), Kolář, Krmenčík (57. Limberský) – Holenda

statistiky

Branky: 74. Čermák, ŽK: Čmovš – Baránek, Rozhodčí: Marek – Peřina, Vlasjuk

Diváci: 0

K prvnímu duelu semifinále MOL Cupu cestovali hráči Viktorie Plzeň na půdu Mladé Boleslavi. Ve středu Čech dostala příležitost kombinovaná sestava, v níž figuroval například Matěj Končal, Radim Řezník, Michael Krmenčík s Janem Holendou nebo reprezentant do devatenácti let Daniel Boček.

V úvodu zápasu byli aktivnější domácí hráči, za které pálili Čermák a Jánoš, ale stejně jako Kolářova střela z osmnácté minuty mířily i pokusy Boleslavských mimo. Ve 24. minutě mohli zakončovat Krmenčík s Končalem, ale prvně jmenovaný míč nezasáhl, druhý ho poté poslal vysoko nad bránu. Nebezpečné situace zažilo malé pokutovém území Viktorie v 36. minutě. Hlavičku Magery jen těsně minul nabíhající Čermák, Jánošovu střelu zastavilo až břevno. Ve 40. minutě dostala Mladá Boleslav obrovskou příležitost otevřít skóre. Po Končalově faulu se k pokutovému kopu postavil LukᚠMagera, ale doposud stoprocentně spolehlivý střelec si vylámal zuby na Petru Bolkovi. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

O přestávce vystřídal Daniela Bočka Jan Kovařík, který se postavil na svůj standardní post u levé postranní čáry. Nebezpečný zůstal i ve druhé půli Aleš Čermák, jenž vyslal tvrdou střelu. Petr Bolek ale zůstal pozorný. V 55. minutě zakončoval po pohledné akci čerstvý reprezentant Jakub Rada, ale Bolkovu branku hrubě přestřelil. Minutu nato poslal trenér Krejčí na hřiště namísto zraněného Michaela Krmenčíka obránce Davida Limberského. Zápas plný nepřesností pokračoval i ve své závěrečné fázi v nastoleném trendu, na branku Plzně stříleli Rada, Magera nebo Kalabiška, ale jejich střely neznamenaly větší nebezpečí. To se ovšem změnilo v 73. minutě, kdy se prosadil tvrdou střelou Aleš Čermák – 0:1 v neprospěch Viktorie. Před brankou Boleslavi poté hlavičkoval Jan Holenda, ale jeho pokus skončil na boční síti. Na posledních deset minut přišel ze střídačky také Milan Petržela, který nahradil Františka Rajtorala. Do konce zápasu stihl vystřelit ještě David Limberský, ale na skóre se už nic nezměnilo.

Viktoria si do domácí odvety přiváží nepříznivý výsledek 0:1.