15. 5. 2019    Zápas

Viktoriáni si připsali historicky nejvyšší vítězství proti Spartě!

FC Viktoria Plzeň
23. Hořava
43. Kovařík
59. Kovařík
61. Kopic

N3 / Středa 15. 5. 2019, 17:30 / Doosan Arena

N3 / Středa 15. 5. 2019, 17:30
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

4:0

(2:0)

AC Sparta Praha

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Limberský – Hořava, Hrošovský – Kopic (89. Havel), Kayamba, Kovařík (87. Pačinda) – Beauguel (78. Chorý)

AC Sparta Praha

Heča – Zahustel (46. Čivič), Plechatý, Costa, Hanousek – Karlsson (65. Tetteh), Sáček, Hašek (46. Kanga), Frýdek, Chipciu – Hložek

statistiky

Branky: 23. Hořava, 43. Kovařík, 59. Kovařík, 61. Kopic, ŽK: Hejda, Rozhodčí: Marek – Blažej, Vlček

Diváci: 8842

Tak tohle byla fotbalová lahůdka. Viktoriáni netradičně ve středu přivítali na domácí půdě Spartu a zápas uprostřed týdne jim sedl na výbornou. Po gólech Hořavy, Kopice a dvou trefách Kovaříka porazili Pražany 4:0 a připsali si své historicky nejvyšší vítězství nad soupeřem z Letné.

Do první větší šance se dostal v desáté minutě Joel Kayamba, který naskočil netradičně na postu podhrotového hráče. Po vysokém balonu přes obranu běžel z pravé strany proti Hečovi, ten ale včas vyběhl a udržel bezbrankové skóre. O deset minut později to zkoušel z dorážky po Hečově vyraženém centru Hrošovský, jeho zakončení ale zastavil jeden z obránců.

Plzeňští fanoušci ale nemuseli na první zásah čekat dlouho. Po centru do vápna si míč nohou přiukl TomᚠHořava a hlavičkou jej z bezprostřední blízkosti uklidil za brankáře Heču. V posledních minutách před pauzou pak ještě navýšil Jan Kovařík, ke kterému doletěl výborný centr Kopice v situaci, kdy měl před sebou z ostrého úhlu odkrytou sparanskou bránu.

Po pauze měl plné ruce práce s pěknou ránou Karlssona Aleš Hruška, střelu směřující k jeho pravé tyči ale dokázal konečky prstů vytěsnit na roh. Na druhé straně byl blízko své druhé brance TomᚠHořava, který po centru od rohového praporku zůstal sám na značce pro penaltu. Míč tlačil hlavou do země, Heča ale dokázal zareagovat a balon po odrazu od země vytáhl nad břevno.

Svůj druhý gól ale krátce nato vstřelil Jan Kovařík, kterého vyslal skvělou přihrávkou Hrošovský, Heča neodhadl výběh a krajní záložník Viktorky jej nekompromisně potrestal brankou na 3:0. Hned dvě minuty nato navíc červenomodří Spartu opět přečíslili, míč putoval přes levou stranu až na malé vápno, kde jej usměrnil do sítě Jan Kopic a vyrovnal tak skóre z prvního jarního duelu na Letné.

Právě Kopic měl po výborné přihrávce Beauguela v 72. mnutě na noze další gól, Heča se ale zaskvěl a míč vyrazil na roh. Plzeňští bavili fotbalem a v další šanci se ocitl opět Kopic, jeho hlavička po přesném centru Řezníka ale tentokráte zamířila nad břevno. To ale na radosti v ochozech z nejvyššího vítězství nad Spartou už nic nezměnilo.

Záznam

Související články