27. 4. 2019    Zápas

Závěr základní části se vydařil! Viktoria Plzeň srazila pražskou Duklu

FC Viktoria Plzeň
6. Procházka
36. Kopic
40. Kopic
90+2. Hořava

30. kolo / Sobota 27. 4. 2019, 17:00 / Doosan Arena

30. kolo / Sobota 27. 4. 2019, 17:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

4:0

(3:0)

FK Dukla Praha

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Hejda, Hubník, Limberský – Kopic, Procházka (78. Hořava), Hrošovský, Kovařík – Beauguel (86. Pačinda), Chorý (73. Bakoš)

FK Dukla Praha

Rada – Ostojič, Ďurica, Souček – Douděra, Hanousek, Doumbia (46. Djuranovič), Miloševič (78. Hadaščok) – Tetour, Holenda, Holík (62. González)

statistiky

Branky: 6. Procházka, 36. Kopic, 40. Kopic, 90+2 Hořava, ŽK: Hubník – Ďurica, Rozhodčí: Matějček – Pospíšil, Dobrovolný.

Diváci: 8104

Do utkání 30. kola FORTUNA:LIGY nasadil trenér Vrba nezvykle dva útočníky. Plzeňští si s pražskou Duklou dokázali bez větších problémů poradit a na závěr základní části potěšili své fanoušky vítězstvím 4:0. Díky tomu tak zaznamenali historicky nejvyšší bodový zisk v domácím prostředí, ve kterém v ligové sezoně 2018/2019 ztratili pouze dva body!

Ideální vstup do utkání v podání Vrbova týmu zpečetil navrátilec do sestavy Roman Procházka, který se prosadil už v šesté minutě zápasu. Po přihrávce od Hrošovského se mu otevřel před vápnem Dukly prostor pro střelu, slovenský středopolař to zkusil a s pomocí teče Daniela Součka dostal balon do brány.

O chvíli později mohl navyšovat na 2:0 Kopic, ten ale promarnil výborný centr Kovaříka na malé vápno, když volejem vůbec netrefil prostor mezi tyčemi. Podobně si počínal ve vyložené pozici i TomᚠChorý o několik minut později. Plzeňští fanoušci se ale nakonec dočkali navýšení vedení ještě do přestávky, a to hned dvakrát.

Druhou i třetí branku obstaral právě Jan Kopic, který napravil předchozí minelu, když zužitkoval dva výborné centry od spoluhráčů. Nejprve z nohy Kovaříka na malé vápno, ve druhém případě pak od Limberského, jehož pas navíc zakončil netradičně hlavou.

Hned po změně stran mohli viktoriáni navázat na produktivní konec první půle, Kovařík ale patičkou po přízemním centru Kopice těsně minul vzdálenější tyč Radovy branky. V další velké šanci neuspěl ani o minutu později Hrošovský.

Čtvrtou branku nakonec obstaral až v nastaveném čase krásnou přízemní střelou k tyči TomᚠHořava. Díky této výhře završili svěřenci Pavla Vrby základní část s domácí bilancí 14 výher – 1 remíza – 0 proher, čímž stanovili nový klubový rekord!