5. 3. 2017    Zápas

Viktoria v Edenu dohrávala o deseti a prohrála nejtěsnějším možným rozdílem

FC Viktoria Plzeň
88. Frydrych

19. kolo / Neděle 5. 3. 2017, 16:00 / Eden Aréna

19. kolo / Neděle 5. 3. 2017, 16:00
Eden Aréna

SK Slavia Praha

1:0

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

SK Slavia Praha

Pavlenka – Frydrych, Lüftner, Deli, Flo – Ngadeu – Sýkora, Hušbauer (90+1. Ščuk), Barák (69. Mešanovič), Zmrhal (81. Tecl) – Škoda (C).

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník (C), Limberský – Hromada, Hrošovský – Petržela (74. Matějů), Hořava, Zeman (86. Kovařík) – Krmenčík (69. Bakoš).

statistiky

Branky: 88. Frydrych, ŽK: Hušbauer, Sýkora – Řezník, Hořava, Limberský, Bakoš, Zeman, 2. ŽK: 71. Řezník, Rozhodčí: Příhoda – Nádvorník, Dobrovolný – Orel

Diváci: 19 084

Šlágr 19. kola ePojisteni.cz ligy zvládla lépe pražská Slavia, která porazila Viktorii Plzeň díky brance v závěru utkání 1:0.

Zápas začal z obou stran ofenzivní snahou, vše navíc podporovala výborná atmosféra, o kterou se staralo i více než tisíc fanoušků ze západu Čech. Ty se pokusil v jedenácté minutě po rohovém kopu rozjásat TomᚠHořava, nicméně jeho střela šla nad branku Pavlenky. Několik minut nato zahrávala Slavia nebezpečnou standardku, centr Jana Sýkory šel ale přímo do náruče připraveného Matúše Kozáčika. Krátce po půlhodině hry byli Západočeši nuceni hrát několik minut bez Romana Hubníka, který si v souboji přivodil krvavý šrám. Po delším ošetření se však na trávník vrátil. Žádná větší příležitost již nenastala a první poločas v Edenu skončil bez branek.

Krátce po začátku druhé půle nastal infarktový moment pro Plzeň, kdy se sám na branku řítil kanonýr Milan Škoda, ideálně však zakončit nedokázal – jeho následný nepříliš razantní lob odkopl bez potíží Limberský. Pěkné gesto poté předvedl gólman Slavie Pavlenka, který vyrazil střelu Petržely a po chybné signalizaci sudích uznal, že se má kopat rohový kop. V 69. minutě sáhl trenér Pivarník k prvnímu střídání, kdy na hrotu útoku nahradil Marek Bakoš Michaela Krmenčíka. O chvíli později ale inkasoval Radim Řezník druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch, do hry tak místo Petržely šel Aleš Matějů.

Rozuzlení duelu nakonec přišlo v 88. minutě. Po rohovém kopu se na vzdálenější tyči dostal k hlavičce Michal Frydrych, který tak vystřelil domácí Slavii tříbodové vítězství 1:0.

Související články