V sobotu 13. srpna vstoupí do nové ligové sezony viktoriánský výběr do devatenácti let, který se v Luční ulici utká s Hlučínem. Svěřenci trenéra Jiřího Kohouta za sebou mají povedenou letní přípravu, poslední utkání před startem ligy odehráli v Německu s věhlasným Bayernem Mnichov.


Bayern Mnichov U19 – FC Viktoria Plzeň U19 2:1 (1:0)

Branka Viktorie: 78. Rychnovský
Sestava Viktorie: Šampalík – Kadar, Vacovský, Čihák, Rychnovský – Vais (80. Suchý), Petr – Pihrt (82. Azberger), Mudra (59. Vilček), Kulhánek - Pinc

„Byla to pro nás generálka před vstupem do ligy a myslím, že jsme obstáli dobře. S Bayernem jsme si totiž mohli skvěle vyzkoušet styl fotbalu, jaký chceme praktikovat v soutěži, to znamená kombinační fotbal ve vysokém tempu a snažit hrát rychle s balonem. Byli jsme samozřejmě stále pod tlakem a s tím se tady také ne úplně vždy setkáme. Potvrdilo se, že Bayern má ten tým neuvěřitelně vyspělý a praktikuje i prvky, které vídáme v dospělém fotbalu,“ říká na úvod trenér Kohout.

I když viktoriáni Bayernu Mnichov podlehli, panuje v kabině s předvednou hrou spokojenost. „V první půli jsme se sžívali s rychlostí hry a se souboji. My jsme se příliš do hry nedostávali a Mnichov skoro nezkazil přihrávku. Po špatně dohrané situaci při bránění standardní situace jsme dostali zbytečnou branku. Oni rychle rozehráli a my jen koukali na to, jak nám jejich útočník běží sám na Šampalíka. Postupem času jsme si zvykli na tempo hry a ve druhé půli jsme určitě byli Bayernu vyrovnaným protivníkem. V 78. minutě vyrovnal Rychnovský krásnou ranou do šibenice. O dvě minuty později se ale soupeř znovu dostal do vedení po rychlé kombinaci. Mnichov určitě zaslouženě vyhrál, ale my se nemáme za co stydět. Kluci bojovali a byla to pro ně skvělá škola do budoucna,“ dodává trenér U19.

Zápas se hrál v tréninkovém centru Bayernu Mnichov, kde se připravují všechny jejich mládežnické týmy a také „A“ tým německého klubu. Domluva probíhala pouze několik dní před utkáním. „Bylo to opravdu na poslední chvíli. Volal mi pan Gerald Prell, což je šéf Česko-německé fotbalové školy, že Bayernu vypadl soupeř a jestli si nechceme zahrát. My jsme samozřejmě to utkání vzali a jeli jsme na Bayern,“ popisuje Kohout.

Letní příprava pro dorostence do devatenácti let je tak u konce. „Letní příprava pro nás byla povedená. Odehráli jsme několik dobrých zápasů a utkali se s celou řadou zahraničních týmů. Kromě Bayernu jsme hráli v Memoriálu Stanislava Štrunce s Wolverhamptonem, Mnichovem 1860 a pozdějším vítězem Greuther Fürth. Z českých týmů jsme změřili síly se Slavií, Příbramí a Teplic, se kterými se budeme potkávat také v lize. Tým máme složený dobře a myslím, že je hodně kvalitní. Sám se těším na sezonu, ti kluci mají velkou chu do fotbalu a v přípravě jsme hráli moderní, kombinační fotbal,“ dodává trenér.

Nová sezona pro FC Viktorii Plzeň U19 začne v sobotu v Luční ulici, kde se v 13:15 utká s Hlučínem. „Na úvod se utkáme s Hlučínem, což je nováček soutěže. Budeme chtít hrát jako ve druhém poločase s Bayernem, ve velkém tempu, s nasazením a chutí vyhrát,“ zve fanoušky na zápas trenér Jiří Kohout.