FC Viktoria Plzeň po dvou výhrách nad srbskou Vojvodinou zaslouženě postoupila do základní skupiny Evropské ligy. Odveta v Novém Sadu nebyla pro Západočechy vůbec jednoduchá, hodně ale pomohl vlastní gól domácích. Nový trenér Viktorie Karel Krejčí byl po utkání očividně spokojený.

„Je to úleva. Když jsem tuto práci bral, tak jsem cítil obrovskou zodpovědnost a to ani ne tak za mě, ale za klub, za hráče, za fanoušky a zkrátka za celou Plzeň. Viktoria určitě patří do evropských pohárů a já jsem šastný, že jsme to dokázali. Jsem zvědavý na los a těším se na souboje v Evropské lize,“ říká kouč Plzně.

Viktoria si do Srbska vezla domácí výhru 3:0 a podle mnohých fanoušků už po utkání v Plzni bylo rozhodnuto. „Já jsem naopak věděl, že to tady bude hodně těžké. Už v Plzni mě Vojvodina zaujala, především útočníci mají velkou kvalitu. Jdou tady dobrou cestou, že dávají šanci mladým hráčům, ti mají velkou chu. Přečkali jsme začátek, měli jsme i štěstí a dostali se do vedení. Pak jsme se zklidnili a zbytek utkání si pohlídali,“ zamýšlí se Krejčí.

Od úvodních minut Vojvodina plzeňské hráče zatlačila a byla blízko vedoucímu gólu. Ivanić nastřelil tyč Kozáčikovy branky. „Kdyby se soupeř dostal do vedení, tak by to bylo hodně náročné. Atmosféra byla báječná, diváci svůj tým hnali. Po našem gólu jsem aspoň mohl na svoje hráče něco zařvat, protože přeci jen to bylo trochu komornější,“ doplňuje trenér Plzně.

Po tyči Ivaniće se radovala Plzeň z branky, po centru Limberského si dal vlastní gól Djurić. „Gól nám hodně pomohl, ale nemám rád, když někdo říká, že už je v těchto případech rozhodnuto. Hraje se devadesát minut a zápas nás stál hodně sil. Nicméně, po našem gólu jsme měli míč víc na našich kopačkách a soupeř jen běhal bez něj,“ dodává Krejčí.

Karel Krejčí převzal trenérské žezlo v Plzni teprve nedávno, ale začal skvěle. Tři zápasy, tři výhry a skóre 7:0. Hráčům chce navíc opět vštípit útočný styl fotbalu. „Ve druhém poločase už naše hra vypadala tak, jak bych chtěl, aby kluci hráli pořád. Obránci běhali po křídlech, tlačili se do útoku. Jen škoda, že jsme nedali víc gólů,“ doplňuje kouč. „Jsem rád, že jsme splnili cíl a těším se, až se konečně trochu vyspím. Od mého nástupu to bylo hodně hektické, ale myslím, že devět bodů ze tří zápasů je dobrý start a dodá nám klid pro práci,“ uzavírá hlavní trenér Karel Krejčí.

Fotogalerie