Jan Kovařík a TomᚠChorý proti Římu potvrdili svou aktuální střeleckou formu. Oba se trefili v pátek proti Zlínu a dnes na své góly dokázali navázat také na scéně Ligy mistrů UEFA. Zatímco Kovařík otevřel skóre zhruba po hodině hry, TomᚠChorý vracel Viktorce vedení o deset minut později. Jeho trefa se nakonec ukázala být tou vítěznou a v konečném účtování pro Plzeň i postupovou.

Radost na tribunách odšpuntoval v 62. minutě Jan Kovařík, který zakončoval parádní přihrávku Kopice a v radostném opojení následně zmizel v síti římské brány. „Jelikož to je gól v nejprestižnější klubové soutěži na světě, tak ho řadím asi nejvýše. Užíval jsem si to moc. Hodně jsem se soustředil, abych trefil bránu a pak už jsem nechtěl brzdit, tak jsem to proběhl a skočil do sítě,“ smál se.

Zatímco Viktoria držela o půli bezgólovou remízu, Madrid v souběžně hraném utkání prohrával doma s Moskvou už 0:2, což v tu chvíli posouvalo na třetí místo právě CSKA. „Když jsem došel do kabiny v poločase, tak to tam někdo zmínil, že Moskva vede 2:0. Řekli jsme si, že musíme hrát pořád stejně, dobře bránit, chodit do brejků a že ty šance přijdou. Přišly a my dvě z nich proměnili,“ těšilo ho.

Moskva tak skončila ve skupině poslední, přestože dvakrát porazila obhájce titulu a navíc s dvěma čistými konty. „My jsme s Madridem sice neuhráli ani bod, ale v konečném účtování rozhodly vzájemné zápasy,“ říkal po zápase Kovařík.

A jaké to bylo na hřišti z jeho pohledu? „Na držení balonu nás přehráli, ale kombinovali daleko od branky. Tam nám to tolik nevadilo. Těžko můžeme takový tým přehrát v držení balonu, ale hraje se na góly a ty jsme dali my,“ radoval se.

Vítěznou trefu ale obstaral až po vyrovnání Ündera útočník TomᚠChorý, který hlavou dorazil další střelu Kovaříka. „Je to prostě nádherné. Já jsem tomu věřil už v prvním poločase, jak jsem dojížděl ve skluzu k té křižné přihrávce. Tam mi chybělo asi dvacet centimetrů. Pak to přišlo a ze mě to spadlo. Byl jsem strašně šastný. Je to určitě nejdůležitější gól v mé kariéře,“ podělil se o své pocity krátce po konečném hvizdu.

„Snažil jsem se to hodit rychle za hlavu, ale pořád jsem to měl trochu před očima. Jsem rád, že se to vrátilo a počkali jsme si na ten gól na 2:1,“ vracel se ještě ke své velké šanci v prvním poločase.

A jak oslaví vytáhlý útočník jednu z největších výher v klubové historii? „Už se těším, až přijdu domů a uvidím malou… Už jsem se koukal na telefon, malá se koukala s manželkou na televizi, takže to je takové hodně procítěné.“

Fotogalerie