FC Viktoria Plzeň se ve druhém přátelském utkání během rakouského soustředění utká ve středu 9. července s ruským týmem FK Ural. Zápas se hraje na hřišti ve Westendorfu a začíná v 18:30. Link na přímý přenos najdou fanoušci na konci tohoto článku.

FK Ural je ruský fotbalový klub z města Jekatěrinburg a založen byl roku 1930. Hraje nejvyšší ruskou Premier Ligu na domácím Centrálním stadionu pro 27 tisíc diváků. Klubové barvy jsou oranžová a černá, přezdívka je čmeláci.

Ural patří mezi nejstarší ruské fotbalové kluby. Vznikl a byl podporován jedním z největších strojírenských komplexů v Sovětském svazu, Uralmaš. V nejvyšší sovětské lize hrál poprvé v roce 1969 a skončil na posledním místě. Po rozpadu SSSR hrál nejvyšší ruskou ligu v letech 1992 - 1996 a znovu postoupil v roce 2013. V sezóně 2007/2008 hrál semifinále ruského fotbalového poháru. V roce 1996 se klub dostal do semifinále Poháru Intertoto.

V poslední sezóně Ural uhájil své místo v elitní ruské soutěži. V posledním kole vyhrál na hřišti Těreku Groznyj 3:1 a v šestnáctičlenné lize skončil na 13. místě.

Z postu trenéra odešel po sezoně na vlastní žádost Alexandr Tarchanov, kterého nahradil běloruský kouč Viktor Gončarenko. Tým opustil střelec Smolov, který přestoupil do Krasnodaru. Klub naopak posílil běloruský gólman Jurij Žavnov. Zůstal také nejlepší střelec týmu z posledních sezon - Spartak Gogniyev.

Odkaz na přímý přenoc na Viktoria TV: