FC Viktoria Plzeň se v prvním přátelském utkání v rámci soustředění na Maltě utká s Legií Varšava. Viktoriáni budou chtít poprvé v přípravném zápase se zahraničním soupeřem bodovat. Úvodní hvizd zápasu byl oproti původnímu plánu posunut, Viktoria změří síly s polským soupeřem od 20:00 hodin.


Legia Varšava byla založena v roce 1916 ve Lvově, během první světové války a v současnosti patří mezi nejvýznamnější polské fotbalové kluby. Aktuálně sídlí v hlavním městě Varšavě a domácí zápasy hraje na Stadion Wojska Polskiego, kam se vejde 31 800 diváků. 

Klub celkem desetkrát vyhrál polskou ligu, poprvé se ze zisku titulu radoval v roce 1955 a naposledy v loňské sezoně 2013/2014. Legii se daří i v domácím poháru, který ovládla celkem šestnáctkrát, a také v superpoháru, který vyhrála čtyřikrát.

Na evropské scéně sbírala Legia Varšava úspěchy v minulém století. V roce 1970 hrála semifinále Poháru mistrů evropských zemí (dnešní Liga mistrů), kde nestačila na Feyenoord Rotterdam (0:0 a 0:2). Mezi nejlepší čtyři týmy se klub dostal také v Poháru vítězů poháru a to v roce 1991. Nad jeho síly byl věhlasný Manchester United (1:3 a 1:1).

V novodobé historii se Legii Varšava daří v Evropské lize. V sezoně 2011/2012 postoupila ze základní skupiny mezi nejlepších 32 týmů, kde vypadla se Sportingem Lisabon. V sezóně 2013/2014 skončila v základní skupině, nicméně o rok později s přehledem postoupila opět do jarní vyřazovací fáze. V aktuálním ročníku Evropské ligy skončila Legia v konkurenci italské Neapole, dánského Mydtjyllandu a belgických Brug na nepostupové čtvrté příčce.

Zápas bude možné sledovat od 20:00 hodin v přímém přenosu.

Fotogalerie